Eerste rapportage werkgroep ‘Aansprakelijkheid en verzekering’

Home
Algemeen
Eerste rapportage werkgroep ‘Aansprakelijkheid en verzekering’

Eerste rapportage werkgroep ‘Aansprakelijkheid en verzekering’

Auteur: 1 augustus 2017 Algemeen, Nieuws, Nieuwsberichten

Vanuit de commissie Economisch Juridische Zaken is de werkgroep ‘Aansprakelijkheid en verzekering’ aan de slag gegaan met het gelijknamige onderwerp. Inmiddels is de eerste rapportage een feit. Centraal stond de vraag hoe de ‘Raampolis beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor architecten-, advies- en ingenieursbureaus DNR 2011’ zich verhoudt tot de inkoopvoorwaarden die door de grotere overheidsinstanties worden gebruikt.

De conclusie van de rapportage is dat het hanteren van inkoopvoorwaarden bij opdrachten in veel gevallen tot onverzekerbare risico’s voor marktpartijen leidt. De onderzochte inkoopvoorwaarden bevatten diverse condities die niet gedekt zijn in de raampolis. Dit betreft onder meer; garanties, vrijwaringen, resultaatsverplichtingen en onbeperkte aansprakelijkheid.

De rapportage laat – opnieuw – zien dat de verzekerbaarheid van de in de inkoopvoorwaarden opgenomen condities bijzondere aandacht vraagt. De leden van de werkgroepen gaan, op basis van deze conclusies, met betrokken partijen in overleg om de mogelijkheden tot aanpassingen in kaart te brengen.

Agenda

Copyright 2018 NLingenieurs - Realisatie website: Internetbureau Sowmedia