Bestuur jongNLingenieurs

Home
JongNLingenieurs
Bestuur jongNLingenieurs

Sjoerd van Loon – Voorzitter
Per oktober 2016 ben ik voorzitter van jongNLingenieurs. Na het afronden van mijn opleiding Sociale Wetenschappen ben ik in 2015 aan de slag gegaan bij Bureau de Bont als organisatieadviseur. Ik zie het als een mooie kans om als organisatieadviseur een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de ingenieursbranche. In mijn ogen is het de uitdaging om via jongNLingenieurs de Young Professionals uit de branche met elkaar in contact te brengen, te verbinden en zo van elkaar te leren en daarnaast ook studenten en starters kennis laten maken en te enthousiasmeren voor de ingenieursbranche. Door het organiseren van verschillende activiteiten wil ik de Young Professionals in contact brengen met andere ingenieurs, opdrachtgevers en aannemers en zo de samenwerking stimuleren. Dit met het doel samen in te spelen op actuele ontwikkelingen, naar de toekomst te kijken en samen de branche verder te ontwikkelen.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Rik Arends
Ik werk bij Mott MacDonald als projectmanager op stedelijk openbaar vervoer projecten, waarbij ik focus op het vinden van gezamenlijke en slimme oplossingen voor de verbetering van het openbaar vervoer. Het begrijpen van elkaars belangen is daarin essentieel. Daarom ben ik in het voorjaar van 2015 lid geworden van het bestuur van JongNLingenieurs. Juist om activiteiten te ontplooien waarbij jonge ingenieurs worden getriggerd verder te kijken dan hun eigen organisatie, samenwerking op te zoeken met opdrachtgevers, aannemers en andere ingenieurs, opdat we samen nieuwe en slimme oplossingen kunnen ontwikkelen.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Leon Schadee
Vanaf mei 2016 mag ik met trots mijn bijdrage leveren aan het bestuur van jongNLingenieurs. Na het afronden van mijn master Civil Engineering ben ik gaan werken bij Fugro GeoServices. Bij Fugro ben ik vooral bezig met complexe vraagstukken in de geotechniek. Voor jonge ingenieurs liggen er volop kansen en mogelijkheden in zowel het technische als het sociale vlak. Waar je werkzaamheden en opleidingen veel mogelijkheden bieden voor de technische aspecten, ben je bij jongNLingenieurs aan het goede adres om je (sociale) netwerk uit te breiden. De pragmatische aanpak van jongNLingenieurs spreekt mij persoonlijk erg aan. Ik hou van de “can do-mentaliteit” waarbij wij, als jonge ingenieurs, een verschil maken. Met deze visie wil ik jongNLingenieurs graag op de kaart zetten. Graag leren wij jou beter leren kennen, dus neem gerust contact met ons op of we zien elkaar bij één van onze activiteiten of borrels.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Stephanie Lamerichs
Na mijn studie constructief ontwerpen op de TU/e ben ik in januari 2012 begonnen als constructeur infra constructies bij Witteveen + Bos. Daarnaast ben ik sinds oktober 2014 groepshoofd van de ontwerpers.
Een van de leukste dingen vind ik het overbrengen van mijn enthousiasme over het ingenieursvak. Niet alleen aan collegae, maar ook aan studenten en (andere) jongeren. Hopelijk kan ik ook via jongNLingenieurs mijn steentje bijdragen aan het imago van de ingenieur. Met het organiseren van voor jonge ingenieurs interessante activiteiten wil ik de veelzijdigheid van ons vak laten zien.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Doede Wessels
In 2011 heb ik Jong DGMR, het jongerennetwerk van DGMR, opgezet. Vanuit die rol ben ik met jongNLingenieurs in aanraking gekomen. Eind 2013 ben ik aangesloten bij het bestuur met als doel bij te dragen aan de profilering van de jonge ingenieur. Het is deze, vaak enthousiaste, groep die zorg draagt voor de continuïteit van de ontwikkeling van onze leefomgeving, gebouwen en duurzaamheidvraagstukken. Als adviseur milieubeleid en strategie bij DGMR ben ik dagelijks bezig om de verschillende milieu-aspecten te vertalen naar de leefomgeving van mensen. Of het nu gaat om een omgevingvergunning of om gebiedsgericht beleid, in elke situatie moet op alle aspecten een afweging worden gemaakt.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Sabine Bink
Een van de doelstellingen van jongNLingenieurs is het verbeteren van het imago van de ingenieursbranche vanuit de jonge ingenieurs. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik vanuit het bestuur van jongNLingenieurs hierover mag en kan meedenken. Ik werk ruim twee jaar bij Royal HaskoningDHV en dit is een mooie kans om mijn netwerk verder uit te bouwen en om mensen met elkaar in contact te brengen. Bij Royal HaskoningDHV werk ik als Project Manager aan mooie projecten; gebouwen die iedere dag weer waarde toevoegen voor haar gebruikers.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Licia Jasperse
Mijn naam is Licia Jasperse en ik werk nu 5 jaar bij Arcadis. Voor Arcadis ben ik projectleider en adviseur voor milieu & compliance gerelateerde projecten bij de industrieklanten. Ook ben ik global environmental contractmanager voor APM Terminals en ondersteun ik onze Big Urban Client (BUC) director Carolien Gehrels voor de steden Rotterdam en Amsterdam. Tot mei 2015 ben ik voorzitter geweest van The Young Part (de 700 leden tellende jongerenvereniging van Arcadis). Als bestuurslid van jongNLingenieurs hoop ik dat de skills en ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan ook van toegevoegde waarde zijn binnen de brancheorganisatie. Ik vind het belangrijk dat we als “jongeren” ook onze stem en onze ideeën laten horen aan de “senioren” in de branche.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Erik Winde
In september 2015 ben ik na mijn studie Hydraulic Engineering aan de TU Delft gestart als adviseur waterbouw bij Sweco. Hier ben ik, naast waterbouwprojecten, ook betrokken bij diverse aardbevingsgerelateerde vraagstukken. In november 2016 ben ik lid geworden van het bestuur van jongNLingenieurs, met als doel jonge ingenieurs bij elkaar te brengen door het organiseren van mooie en interessante activiteiten. Daarnaast biedt jongNLingenieurs mij de kans buiten Sweco te kijken en zo mijn weg in de ingenieurswereld te vinden. Ik kijk ernaar uit om nieuwe interessante activiteiten te organiseren, waarbij ook de samenwerking met andere partijen als opdrachtgevers en aannemers wordt gezocht.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Helga Vuist
Met mijn achtergrond in meteorologie (afgestudeerd in Wageningen) ben ik in januari 2015 begonnen bij HydroLogic. Ik werk als internationaal accountmanager van ons HydroNET Platform, waarbij ik samen met de klant werk aan het vertalen van (ruwe) data naar beslissingsondersteunende informatie op het gebied van neerslag, verdamping, waterkwantiteit en waterkwaliteit. Sinds april 2017 ben ik lid van het bestuur van JongNLingenieurs. Om als Young Professional binnen de ingenieursbranche te groeien vind ik het belangrijk om met Young Professionals van andere bedrijven kennis te maken. Met het organiseren van inspirerende activiteiten voor deze groep wil ik graag een bijdrage leveren aan deze kennisuitwisseling en het doorgroeien van de branche.

Icoon-PSB-POST-e1363881394972 

Agenda

Copyright 2016 NLingenieurs - Realisatie website: Internetbureau Sowmedia