Introductie jongNLingenieurs

Home
JongNLingenieurs
Introductie jongNLingenieurs

JongNLingenieurs is het netwerk voor jonge ingenieurs van 20 tot 35 jaar. Is de organisatie waar je werkt lid van NLingenieurs, dan ben jij automatisch lid van jongNLingenieurs!

JongNLingenieurs vertegenwoordigt alle jonge professionals die werken bij advies-, management- en ingenieursbureaus in Nederland. Door het organiseren van inspirerende activiteiten wil jongNLingenieurs young professionals op een leuke manier met elkaar in contact laten komen.

Binnen de ingenieursbranche organiseren we netwerkbijeenkomsten met een actueel thema. Door je in contact te brengen met verschillende disciplines dagen we je uit om verder te kijken dan je eigen vak. Daarnaast levert jongNLingenieurs gevraagd en ongevraagd feedback op de strategie en het beleid van de branchevereniging. Zo is onze voorzitter lid van het Algemeen Bestuur en schuift de vice-voorzitter aan bij het Voorzittersoverleg.

JongNLingenieurs brengt je in contact met de jongeren van onze belangrijkste partners: RWS, waterschappen, TNO, aannemers en industrie. Zo doe je waardevolle contacten op en blijf je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

En vergeet het internationale netwerk niet. Via youngEFCA zijn er contacten met jonge ingenieurs binnen heel Europa met als hoogtepunt het jaarlijkse congres.

JongNLingenieurs heeft een aantal belangrijke onderzoeken naar het wel en wee van jonge ingenieurs op een rij gezet. De drie voornaamste conclusies die hieruit voortkomen zijn:

  1. Ingenieursbureaus worden langzaam ouder en er zit een gat in wat de jonge en de oude ingenieur belangrijk vinden;
  2. Er lijkt een lek te zitten in de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt;
  3. De toekomstige aantrekkingskracht van het ingenieursberoep is laag.

JongNLingenieurs wil aandacht schenken aan deze drie belangrijke conclusies. Wij willen werkgevers aan het denken zetten en actief met elkaar naar oplossingen zoeken. Ben jij young professional en wil je hier over meedenken? Sluit je aan en doe mee!

Bekijk hier de samenstelling van het bestuur.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van NLingenieurs en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en evenementen!

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via jongnlingenieurs@nlingenieurs.nl.

Volg ons op Instragram om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van JongNLingenieurs en natuurlijk ook de Doe & Durf Challenge 2018, via https://www.instagram.com/jongnlingenieurs/.

De Doe & Durf challenge, initiatief van JongNLingenieurs, is de prestigieuze competitie voor jonge ingenieurs gericht op innovatie en profilering. Voor meer informatie, bezoek de Doe & Durf website.

Agenda

Copyright 2018 NLingenieurs - Realisatie website: Internetbureau Sowmedia