Het grootste theatercomplex van Azie Het grootste theatercomplex van Azie

Home
Projecten
Het grootste theatercomplex van Azie

Het grootste theatercomplex van Azie

Bureau: Theateradvies bv
Markt:

Wei-Wu-Ying Center, Kaohsiung, Taiwan
(copyright foto Mecanoo architecten)

Opdrachtgever: Council for Cultural Affairs (CCA), Taiwan
Architect: Mecanoo Architecten
Partners: Yitai, Tapei
Project: Nieuwbouw theatercomplex met een concertzaal (2.300 zitplaatsen), operahuis (2.000 zitplaatsen), theaterzaal (1300 zitplaatsen) en een recital hall (450 zitplaatsen)
Oplevering: 2014
Prijzen:
1e prijs Cityscape Architectural Award 2008
3e prijs International Design Award 2009
Chicago Athenaeum Europe International Architecture Award 2009

Theateradvies heeft in 2008 in samenwerking met Mecanoo architecten de competitie gewonnen voor het ontwerp van het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts in Kaohsiung, Taiwan. Dit project wordt, met een oppervlakte van 145.000 m2, het grootste theatercomplex van Azië en komt te liggen in een groot park. Waar het dak de grond raakt, wordt het gebouw een openluchttheater (15.000 bezoekers), met het park als decor. De bouw van het complex is gestart in 2009, de oplevering staat gepland in 2014. Theateradvies werkt bij dit project samen met de Taiwanese theateradviseur Yitai in Tapei.

Werkzaamheden Theateradvies

Advies: Logistiek van het gehele theatergebouw, incl. laad- en losperron, zaalontwerp, zichtlijnen, stoelenplan in de 4 zalen.
Ontwerp: Toneelhuis met zij-, achter- en ondertonelen inclusief toneel liften, geautomatiseerde toneelhijsinstallaties en orkestheffers (4 zalen). AV installatie, toneelverlichting en stoffering (4 zalen).
Aanbesteding: Bestek en aanbesteding hijs- en hefinstallaties, AV installatie, toneelverlichting en stoffering (4 zalen).
Uitvoering: Bouwbegeleiding, directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.

Copyright 2018 NLingenieurs - Realisatie website: Internetbureau Sowmedia