Nieuw sportcentrum voor Rozenburg Nieuw sportcentrum voor Rozenburg. De Rozenburcht bevat onder meer een wedstrijdbad en een sporthal. Het gebouw heeft energielabel A++.

Home
Projecten
Nieuw sportcentrum voor Rozenburg

Nieuw sportcentrum voor Rozenburg

Markt:

Rozenburg heeft een nieuw multifunctioneel sportgebouw: De Rozenburcht. De Rozenburcht bevat onder meer een wedstrijdbad en een sporthal. Bezoekers kunnen er terecht om te zwemmen, te sporten, in verenigingsverband bij elkaar te komen of om er gezellig een kop koffie te drinken. Het gebouw heeft energielabel A++.

In opdracht van de gemeente Rotterdam is De Rozenburcht ontwikkeld, een complex met een omvang van circa 7.000 m². DWA is betrokken als adviseur installaties en commissioning. Het sportcomplex, ontworpen door architectenbureau Koen van Velsen, bevat een 25 meter wedstrijdbad met zes banen. Het zwembad is ook geschikt voor waterpolo. Een deel van de bodem is beweegbaar, waardoor ouderen, kinderen en mensen met een lichamelijke beperking optimaal gebruik kunnen maken van het bad. De accommodatie bevat ook een sporthal, indeelbare flexibele multifunctionele ruimten en horeca- en vergaderruimten.

Duurzaamheid en energiebesparing spelen een belangrijke rol. Het gebouw heeft energielabel A++. Tijdens het ontwerp is in samenwerking met de architect veel aandacht besteed aan detaillering en inpassing van de installaties. De energie wordt deels op het complex zelf opgewekt door de zonnepanelen op het dak van de sporthal. De warmte wordt geproduceerd door een gasgestookte absorptiewarmtepomp met buitenlucht als energiebron. Het zwembad en de sporthal zijn voorzien van ledverlichting.
Theo Klok, projectleider DWA: “De Rozenburcht is een uniek sportcentrum; het uitgangspunt van de architect – een rustige en luxe uitstraling met bijzondere accenten – is tot in de kleinste details uitgewerkt. Dat vergde het nodige qua installatietechniek, maar het resultaat is prachtig.”

Copyright 2018 NLingenieurs - Realisatie website: Internetbureau Sowmedia