Verticale stad “De Rotterdam” Grootste multifunctionele bouwproject van Nederland

Home
Projecten
Verticale stad “De Rotterdam”

Verticale stad “De Rotterdam”

“De Rotterdam” is een multifunctioneel hoogbouw project, gelegen aan de Wilhelminapier te Rotterdam. Het gebouw biedt ruimte aan een “verticale stad” waarin 24 uur per dag kan worden geleefd en gewerkt. Corsmit heeft de afgelopen jaren in diverse stadia, vanaf de allereerste schetsen, aan dit project gewerkt en zal de komende jaren de verdere uitwerking en de begeleiding van de uitvoering voor haar rekening nemen.

“De Rotterdam” (een ontwerp van Rem Koolhaas) moet 149 meter hoog worden en wordt daarmee één van de hoogste gebouwen van de stad. Het telt drie torens met meer dan 40 verdiepingen en zal onderdak bieden aan kantoren, een viersterrenhotel, 228 appartementen, restaurants, winkels en een 2-laagse ondergrondse parkeergarage, afmetingen 120 x 80m, totaal 19.200 m2, 640 parkeerplaatsen. Afstemming met plintbebouwing en 3 hoge torens op maaiveld. Het totale oppervlak beslaat ca. 160.000 m2. Het gebouw wordt het grootste multifunctionele bouwproject van Nederland. De draagconstructie bestaat uit vlakke plaatvloeren met kolommen in een combinatie van hoge-sterkte beton en stalen HD-profielen, waardoor constructie-afmetingen tot een minimum beperkt worden. Het verspringen van de bouwdelen halverwege de hoogte wordt mogelijk gemaakt door het toepassen van overdrachtsconstructies en moderne vijzeltechnieken.

Door de aard van de grondslag ter plaatse van de Wilhelminapier wordt het gebouw aan ongelijkmatige zettingen blootgesteld. Corsmit heeft middels geavanceerde 3D-berekeningen de invloeden hiervan op zowel de krachtswerking, als vervormingen van vloeren, wanden, kolommen en gevels in de verschillende stadia van de bouw bepaald en oplossingen aangedragen voor de met de zettingen samenhangende problematiek.

Copyright 2018 NLingenieurs - Realisatie website: Internetbureau Sowmedia