Start-up VIAD biedt oplossing voor ingenieursbureaus en freelancers

Home
Nieuws
jongNLingenieurs
Start-up VIAD biedt oplossing voor ingenieursbureaus en freelancers

Start-up VIAD biedt oplossing voor ingenieursbureaus en freelancers

Door de crisis hebben ingenieursbureaus het steeds moeilijker om al hun medewerkers en specialisten aan het werk te houden. Het werk biedt zich aan in pieken en dalen. Tegelijkertijd komen er steeds meer freelancers in de ingenieursbranche, zoals freelance specialisten, adviseurs en projectmanagers. Deze freelancers hebben inmiddels al een marktaandeel van 12 procent.

Waarom zou je ze niet uitwisselen?
De nieuwe start-up VIAD biedt hiervoor de oplossing. VIAD brengt freelancers en opdrachtgevers bij elkaar en zorgt zo voor de perfecte match tussen mensen en projecten in de ingenieursbranche. Zie het als een online uitzendbureau. Freelancers schrijven zich in op de site en kunnen zo gevonden worden door ingenieursbureaus. Zo creëert VIAD een flexibele schil rond de ingenieursbranche en kunnen specialisten onderling worden uitgewisseld.

Ingenieursbureau: flexibel tegen een scherpe prijs
Het voordeel voor ingenieursbureaus: ze kunnen de juiste projectteams tegen scherpe prijzen inzetten. Ze hoeven niet alle medewerkers in vaste dienst te houden, maar kunnen de loonkosten onder controle houden door flexibel freelancers in te huren.

Freelancers: gezamenlijk inschrijven op tenders
Voor freelancers is VIAD de perfecte plek om met een eigen profiel aan opdrachtgevers te laten zien wat ze te bieden hebben. Zo brengen ze hun kwaliteiten onder de aandacht van de ingenieursmarkt. Daarnaast biedt VIAD een tenderservice. Hiermee kunnen freelancers zich gezamenlijk inschrijven op tenders, projecten en aanbestedingen. Deze service is uniek in Nederland.

Keurmerk
Om kwaliteit, ervaring en klantgerichtheid te kunnen garanderen is het VIAD-keurmerk ontwikkeld. Dat betekent kwaliteit, klantgerichtheid, en service voor een eerlijk tarief.

Over VIAD
VIAD is ontwikkeld door Timo Bralts [39] en Stef van de Zee [39]. Ze hebben beiden jarenlange ervaring in ingenieursbranche. Juist daarom beseften ze dat er behoefte was aan een flexibele schil. “VIAD is een tool om overcapaciteit te voorkomen. Door deze deskundige flexibele schil kunnen de ingenieursbureaus zich weer gaan bezighouden waar ze goed in zijn; namelijk de ruimtelijke kwaliteit van Nederland steeds een stukje beter, veiliger en mooier maken.”

Vanaf 1 oktober 2014 zal de website van VIAD online zijn.

Agenda

Copyright 2018 NLingenieurs - Realisatie website: Internetbureau Sowmedia