Winnaar De Vernufteling 2024 bekendgemaakt

Dit is de jaarlijkse verkiezing van het meest innovatieve ingenieursproject. Jouw innovatie krijgt de erkenning en het podium die het verdient!

 

Royal HaskoningDHV wint vakjuryprijs, Sweco de publieksprijs

Op donderdag 6 juni 2024 is de winnaar van De Vernufteling 2024 bekendgemaakt. De inzending ‘Aurea’ van Royal HaskoningDHV werd door de vakjury verkozen tot meest vernuftige ingenieursproject met maatschappelijke meerwaarde. Sweco met het project ‘Kadevernieuwing Amsterdamse grachten’ won de publieksprijs, met 12,5% van de in totaal 1994 stemmen.

Foto: Winnende team van de juryprijs van De Vernufteling 2024: Royal HaskoningDHV, samen met de vakjury en de voorzitter van Koninklijke NLingenieurs. V.l.n.r.: Anton van der Sanden en Sigrid Scherrenberg (Royal HaskoningDHV), Pancras Dijk (jury - Tijdschrift De Ingenieur), Arnoud de Wilt (Royal HaskoningDHV), William van Niekerk (jury - TKI Bouw en Techniek), Machteld de Kroon (juryvoorzitter - TNO), Willemien Bosch  (jury - Koninklijke NLingenieurs), Carla Moonen (Voorzitter Koninklijke NLingenieurs) en Franc van der Wielen (Royal HaskoningDHV).

Lees hier meer over de innovatie die de publiekprijs gewonnen heeft:
Royal HaskoningDHV - AureaFoto: Winnende team van de publieksprijs van De Vernufteling 2024: Sweco, samen met de vakjury en de voorzitter van Koninklijke NLingenieurs. V.l.n.r.: Machteld de Kroon (juryvoorzitter - TNO), Frans van Dijk (CMD), Pancras Dijk (jury - tijdschrift De Ingenieur), William van Niekerk (jury - TKI Bouw en Techniek), Jan-Hein Poodt (Sweco), Willemien Bosch (jury - Koninklijke NLingenieurs), Carla Moonen (voorzitter - Koninklijke NLingenieurs), Stephan Laaper (Sweco).

Lees hier meer over de innovatie dat de publieksprijs gewonnen heeft:
Sweco (en partners) - Kadevernieuwing Amsterdamse grachten

De aftermovie van de prijsuitreiking

 Aftermovie Prijsuitreiking De Vernufteling 2024

Aftermovie Prijsuitreiking De Vernufteling 2024

Het fotoverslag

 

De jury had eerder 5 innovaties genomineerd voor de juryprijs.