Winnaar Doe&Durf Competitie 2022: Sweco met Boerenwaterstof

Op 3 november vond de finale plaats van de Doe & Durf Competitie 2022 tijdens het congres De Ingenieuze Stad. Alle finalisten presenteerden hun ideeën aan de jury en het aanwezige publiek. Allemaal mooie ideeën om een bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie. Na een presentatie en een vragenrondje van de jury is team Sweco uitgeroepen tot winnaar van de competitie. Zij mochten de €1.000,- cheque in ontvangst nemen. Naast de juryprijs heeft het team van Sweco ook de publieksprijs gewonnen. Van harte gefeliciteerd!

We willen de jury bedanken voor hun inzet tijdens de beoordeling van de kandidaten en de alle teams voor hun inzet tijdens de gehele competitie!

Bekijk hieronder de videocompilatie van de finale. 

De finale

In totaal hebben 7 teams zich dit jaar ingeschreven voor de Doe&Durf Competitie. Op dinsdag 18 oktober had de jury vijf teams aangewezen die een finaleplaats verdienden. De vijf finalisten waren:

De jury

De jury bestond dit jaar uit:

  • Guido Dekker, Oud-bestuursvoorzitter van JongNLingenieurs
  • Juliëtte Mohamed, Duurzaamheidsadviseur bij het ingenieursbureau van gemeente Amsterdam
  • Wim Leendertse, Bijzonder Hoogleraar Management in Infrastructuurontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen

De workshops

Vrijdag 2 september vond de eerste workshop plaats van de Doe&Durf Competitie. Na een brede blik op het thema door Gerrit Hiemstra, bogen zeven teams van jonge ingenieurs zich over de vraag: Welke schakel binnen de energietransitie kun jij verbeteren? Antea Group, ABT, Witteveen+Bos, Movares, Herman de Groot Ingenieurs en twee teams van Sweco zijn de strijd met elkaar aangegaan.

Op 9 september waren de deelnemers van Doe&Durf competitie welkom bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht om hun energietransitie-idee bij te schaven op het vlak van 𝘣𝘶𝘴𝘪𝘯𝘦𝘴𝘴 𝘷𝘪𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘺. Wouter van Daal en zijn collega's daagden de teams uit en prikkelden ze om na te denken over een van de belangrijkste zakelijke vragen: wie worden je eerste klanten? De teams werkten daarna toe naar hun deadline van 3 oktober. 

Bekijk de video van de eerste workshop

 

Bekijk de video van de tweede workshop

 

Bekijk hieronder alle inzendingen: