Closing the Loop wint De Vernufteling 2023

Jaarlijks organiseert Koninklijke NLingenieurs in samenwerking met De Ingenieur de verkiezing van meest innovatieve ingenieursproject. Op donderdag 11 mei ‘23 is de winnaar van De Vernufteling 2023 bekendgemaakt. De inzending ‘Closing the Loop’ van Antea Group werd door de vakjury verkozen tot meest vernuftige en schaalbare ingenieursproject met maatschappelijke meerwaarde. Elk vernieuwend, technologisch geavanceerd of baanbrekend project met een duidelijke maatschappelijke relevantie kon worden ingezonden om in aanmerking te komen voor De Vernufteling. De editie van 2023 stond voor het eerst ook open voor niet-leden van NLingenieurs. 

Foto van Willemien Bosch (links) en Carla Moonen (rechts) van NLingenieurs met de winnaars Erik Deuring en Franks Sengers (Antea Group). 

Vijf nominaties vakjury
De vijf inzendingen die kans maakten op de juryprijs van De Vernufteling 2023:

De publieksprijs

Alle 17 inzendingen maakten kans op de publieksprijs. Twee weken lang kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete project. Met 22% van de in totaal 2.378 stemmen ging Antea Group er met hetzelfde project ook vandoor met de publieksprijs. De Houtkern Bouwmethode van ABT behaalde de tweede en Hergebruik viaductliggers van RoyalHaskoningDHV de derde plaats. 

 

 Foto van afgevaardigden van alle 17 inzendingen. 

 

DE 17 INZENDINGEN VAN 2023 WAREN: