Jury 

De jury van de Vernufteling bestaat uit belangrijke stakeholders voor Koninklijke NLingenieurs en deskundigen op het gebied van ontwerp en ingenieurswerk. 

Juryvoorzitter: Annemieke Nijhof - Algemeen Directeur Deltares

Annemieke Nijhof werkt bijna 30 jaar aan verschillende aspecten van de duurzame leefomgeving. Zij heeft werkervaring in het bedrijfsleven en bij de rijksoverheid en is nu Algemeen Directeur van Deltares: hét kennisinstituut op het gebied van de ondergrond en watersystemen. Daarnaast is ze toezichthouder en adviseur van kennisinstellingen, de overheid, NGO’s en de financiële sector. Ze was topvrouw van het jaar 2015 vanwege haar vasthoudende inzet voor diversiteit en inclusie in organisaties.

Annemieke: "Ik ben vereerd dat ik voorzitter van de jury mag zijn van De Vernufteling, inmiddels een begrip in de wereld van ingenieurs. Een innovatieprijs is een ontzettend mooi middel om al die grote en kleine vernieuwingen, ingenieuze vindingen en ontdekkingen in de schijnwerpers te zetten en zo te laten zien hoe onmisbaar ingenieursbureaus zijn bij het creëren van nieuwe kansen en het oplossen van problemen. En misschien wel nog belangrijker: de ingenieur die meestal bescheiden in de luwte blijft krijgt de erkenning die hem of haar toekomt.

Drs. Pancras Dijk - Hoofdredacteur De Ingenieur

Drs. Pancras Dijk (geb. Sint Pancras, 1973) belandde na zijn opleiding aan de VU in Amsterdam in de journalistiek. Na zeven jaar voor persbureau Associated Press te hebben gewerkt en veertien jaar voor National Geographic is hij sinds eind 2018 hoofdredacteur van het tijdschrift De Ingenieur, het grootste techniekblad van Nederland. Als jurylid zal hij vooral letten op de relevantie voor de samenleving. Kan de vinding breed worden toegepast en zo werkelijk een verschil maken op het gebied van de grote maatschappelijke opgaven van het moment?

William van Niekerk - Directeur TKI Bouw en Techniek 

TKI Bouw en Techniek stimuleert kennis- en innovatieontwikkeling in de ontwerp-, bouw- en technieksector om te komen tot een CO2-vrije en toekomstbestendige gebouwde omgeving. William kijkt uit naar de innovaties vanuit de advies- en ingenieursbureaus: "Innovaties veranderen de wereld waarin wij en toekomstige generaties leven. Die innovaties ontstaan bij mensen die een goed idee hebben en het vermogen hebben dit te delen met hun omgeving. Ze inspireren anderen om te veranderen en om innovaties te financieren, schaalbaar te maken en nuttig te maken voor de maatschappij. Ik hoop, als jurylid, een bijdrage te kunnen leveren aan de erkenning van deze bijzondere mensen en hun ideeën en te benadrukken welke bijdrage zij aan onze maatschappij leveren."

Willemien Bosch - Directeur NLingenieurs

Voordat Willemien directeur werd van NLingenieurs werkte zij aan nationale en internationale projecten voor diverse architecten- en ingenieursbureaus en in publiek-private samenwerkingen in de non-profitsector. Willemien: “Nederland staat voor grote maatschappelijke opgaven waarin ingenieurs onmisbaar zijn. Zij hebben de kennis en innovatiekracht om te komen tot de juiste invulling van onze leefomgeving en de nodige versnelling van de uitvoering. Ik ben heel benieuwd welke vernuftige inzendingen er zijn die ons een stapje dichter bij een duurzame toekomst brengen."