Sprekers en experts

René ten Bosch | Spreker over Verantwoordelijkheid en complexiteit

René is een vooraanstaand denker, schrijver en hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij schrijft als columnist voor het Financieele Dagblad, waar hij actuele thema’s zoals ecologie, ethiek en management vanuit filosofisch perspectief belicht. René was van 2017 tot 2019 Denker des Vaderlands, een titel die zijn vermogen onderstreepte om complexe ideeën toegankelijk te maken voor een breed publiek. In zijn boeken, zoals 'Dwalen in het antropoceen' en 'Water', behandelt hij grote vraagstukken zoals klimaatverandering en de rol van de mens in de wereld, vaak met een kritische en vernieuwende blik.

Carla Moonen | Spreker over Verantwoordelijkheid en complexiteit

Carla Moonen is sinds 2018 de voorzitter van de brancheorganisatie Koninklijke NLingenieurs. Sinds 2019 is Carla lid van de Eerste Kamer voor D66 met de portefeuille Sociale Zaken, VWS en Belastingen. Ze is lid van de Parlementaire Assemblee Raad van Europa en zetelt in de Raden van Toezicht van het UMC+ Maastricht en de Jaarbeurs. Eerder was ze Dijkgraaf voor het Waterschap Brabantse Delta en raadadviseur voor het Kabinet van de Minister-president. Carla Moonen is Cultuurtechnisch Ingenieur en afgestudeerd in de Economie aan Wageningen University. 

Guus Cals | Themasessie Generaties in gesprek

Na een stage bij HermanDeGroot over geothermie in Nederland, trad Guus in dienst in 2017. Hij werkt aan geothermie-ontwikkeling in Eemland en richt zich op BREEAM en vastgoedverduurzaming. Sinds november 2022 is hij bestuurslid bij JongNLingenieurs. Hij organiseert activiteiten om de stem en kennis van jonge ingenieurs in maatschappelijke discussies te versterken. Zo draagt hij bij aan een duurzamere en inclusievere toekomst.

Martine Stam | Themasessie Generaties in gesprek

Begin 2018 mocht Martine na haar Master Waterbouwkunde aan de TU Delft de titel ‘ingenieur’ voor haar naam zetten. Ze startte in dit vakgebied bij Lievense en sinds eind 2019 is ze Adviseur Waterkeringen bij Sweco. Naast haar baan als adviseur is ze eigenaar van sportbedrijf MMSSports waarmee ze zwemtochten en sportweekenden organiseert en sporters begeleid richting hún grote doel. Het organiseren van evenementen en begeleiden van studenten, collega’s en sporters zijn beide grote passies van haar. Ze vindt het belangrijk dat jonge ingenieurs van elkaar leren. Kennisdeling leidt tot betere oplossingen richting een duurzame toekomst! 

Nika Daling | Themasessie Generaties in gesprek

In 2018 heeft Nika haar master Civil Engineering & Management (track Water) afgerond aan de Universiteit Twente. Ze is hierna gestart bij Waterpas als adviseur stedelijk water en riolering en maakte na een jaar de overstap naar Antea Group. Bij Antea Group is ze adviseur Openbare Ruimte, met een focus op stedelijk water en riolering. Daarnaast werkt ze ook mee in projecten in het wegbeheer. Sinds november 2021 maakt ze deel uit van het bestuur van JongNLingenieurs. Ze hoopt hiermee te kunnen bijdragen aan de verbinding tussen de (jonge) ingenieurs om zo van elkaar te kunnen leren. Ze denkt dat deze verbinding belangrijk is om de lastige thema's en ontwikkelingen van de huidige tijd op en aan te pakken en te werken naar een mooie duurzame toekomst. 

D'tasha Demmerer | Themasessie Generaties in gesprek

Na het behalen van haar Master in Hydraulic Engineering met een specialisatie in Hydraulic Structures aan de TU Delft, is D'tasha als waterbouwkundig projectingenieur in dienst getreden bij Witteveen+Bos. Met een passie voor de waterbouw, het werken aan diverse projecten en het leren van nieuwe dingen, brengt ze binnen projecten verschillende specialisaties samen om de vraag van de klant te vertalen naar het gewenste projectresultaat. Vanaf november 2022 is ze bij JongNLingenieurs aangesloten als bestuurslid. Dit doet ze met veel plezier omdat ze hierdoor een actieve rol kan spelen in het betrekken van jonge ingenieurs bij het vormgeven van de toekomst.

Otto Schepers | Themasessie Actieplannen voor een digitale toekomst

Otto is actief in de community Digitalisering van NLingenieurs. Hij heeft een civieltechnische achtergrond en is al vele jaren actief in engineeringsprojecten. De focus ligt daarbij vaak op projecten in de droge infrastructuur. Hij heeft een passie voor digitalisering waarmee hij nieuwe oplossingen wil bedenken die ons eigen werk leuker en de samenwerking in de keten makkelijker maken.

Andy Kwaspen | Themasessie Actieplannen voor een digitale toekomst

Andy is Business Unit Manager BU Leefomgeving en Afdelingshoofd Ontwerpbureau bij Tauw Nederland.

Aydemir Çetin | Themasessie Actieplannen voor een digitale toekomst

Aydemir is een Senior Consultant Digitalisering bij Movares. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van digitale transformatie speelt hij een belangrijke rol in het begeleiden van klanten bij hun digitaliseringsprocessen. Aydemir helpt organisaties om innovatieve technologieën te implementeren, bedrijfsprocessen te optimaliseren en datagedreven besluitvorming te bevorderen. Hij is expert in het ontwikkelen van digitale strategieën, het begeleiden van change management trajecten en het adviseren over de inzet van geavanceerde technologieën zoals AI en IoT. Aydemir's visie en pragmatische aanpak maken hem een waardevolle expert voor het stimuleren van digitalisering in de branche.

Jaap de Boer | Themasessie Actieplannen voor een digitale toekomst

Jaap is Business Unit Manager bij Infranea, onderdeel van Sweco.

Jurjen Haitsma | Themasessie Actieplannen voor een digitale toekomst

Jurjen is Digital Transformation Manager bij Arcadis.

Carlita Vis | Themasessie Actieplannen voor een digitale toekomst

Carlita is technisch directeur Mobiliteit & Infrastructuur bij Royal HaskoningDHV en actief lid van de community digitalisering van Koninklijke NLingenieurs. 

Maarten Vriezen | Themasessie Actieplannen voor een digitale toekomst

Maarten is Manager Digital Space bij Antea Group. Met zijn uitgebreide ervaring in de internationale procesindustrie brengt hij waardevolle expertise naar zijn rol. Maarten leidt een team van data- en informatie-experts, waarbij hij zich richt op zowel individuele als teamontwikkeling. Zijn achtergrond als lijn-, project- en programmamanager, consultant en business developer stelt hem in staat om innovatieve digitale oplossingen te implementeren en de digitale transformatie in de branche te stimuleren.

Susan Eggink Eilander | Themasessie Waarden en normen van de Ingenieur

Ing. Susan Eggink-Eilander is een ervaren senior adviseur brandveiligheid bij Antea Group. Met meer dan 20 jaar expertise in het vakgebied, specialiseert zij zich in gelijkwaardige oplossingen voor gebouwen en omgevingsveiligheid. Susan staat bekend om haar vermogen om complexe problemen op te lossen en heeft bijgedragen aan de verbetering van bouwregelgeving door haar onderzoek. Als co-auteur van meerdere boeken over brandveiligheid en met haar integrale benadering, levert Susan waardevolle inzichten voor het team van Antea Group en de ingenieursbranche.

Joris Stroobach | Themasessie Infrastructuur: een vernieuwingsopgave

Joris Stroobach is Sales Director Mobility en Accountmanager Rijkswaterstaat, bij Arcadis. Hij is van nature nieuwsgierig en flexibel, eigenschappen die hem in staat stellen om effectief te werken in nieuwe en dynamische situaties. Zijn grootste kracht ligt in het begrijpen van de perspectieven van anderen en daarop zijn argumenten te bouwen. Zijn leiderschapsstijl draait om gedeelde verantwoordelijkheid, terwijl hij individuele teamleden uitdaagt om hun grenzen te verleggen.

Ka-Lung To | Themasessie Infrastructuur: een vernieuwingsopgave

Ka-Lung is lid van het directieteam van Antea Group Nederland en verantwoordelijk voor de businesslijn Mobiliteit. Deze businesslijn heeft als missie om steden en regio's bereikbaar te houden, zowel nu als in de toekomst, en streeft naar veilige, efficiënte en duurzame mobiliteit. Ka-Lung's team, dat bestaat uit zeven gespecialiseerde adviesgroepen—van Verkeer en Rail tot Projectbeheersing en Asset Management—biedt uitgebreide advies- en ingenieursdiensten, waaronder strategisch advies, ontwerp, engineering, contractbeheer en asset management.

Niels Willemsen | Themasessie Infrastructuur: een vernieuwingsopgave

Niels is Projectmanager Integrale Projecten bij Royal HaskoningDHV.

Sabine Delrue | Themasessie Infrastructuur: een vernieuwingsopgave

Sabine is Directeur Infrastructuur bij Arup.

Daan van Wieringen | Themasessie Safety Safari: Ontdek de veelzijdigheid en kansen van veiligheid

Daan is een ervaren Safety Manager bij TAUW Group met een indrukwekkende carrière in veiligheidsmanagement. Hij heeft als senior consultant gewerkt voor grote projecten zoals Technip Energies en het Ministerie van Infrastructuur. Daan's expertise strekt zich uit over diverse industriële sectoren en hij vertegenwoordigt TAUW in internationale veiligheidscomités. Als winnaar van twee veiligheidsessaywedstrijden en projectmanager van TASQ, toont hij zijn toewijding aan innovatie en excellentie in veiligheid. Daan's rol als TAUW Group Safety Manager voor meerdere Europese landen onderstreept zijn leiderschapskwaliteiten in veiligheidsprogramma's.

Guy Henckens Themasessie Klimaatadaptatie: Is participatie de toekomst?

Guy is een toonaangevend leading expert op het gebied van klimaatadaptatie en stedelijk water bij Aveco de Bondt. Met zijn passie voor een toekomstbestendig en duurzamere leefomgeving, begeleidt hij de nieuwe generatie professionals en draagt hij zijn expertise bij aan uiteenlopende ruimtelijke projecten. Landelijk is hij actief in diverse onderzoeksinitiatieven en adviesraden, gedreven om de maatschappij nog mooier en veiliger te maken.

Michel Moens Themasessie Klimaatadaptatie: Is participatie de toekomst?

Michel is een zeer ervaren en allround expert stedelijk water en klimaatadaptatie bij Arcadis. Water is zijn drijfveer en kent ook voor hem geen grenzen. Zijn betrokkenheid bij NLi Ingenieurs, landelijke kennisinstellingen en ondersteuning van gemeenten, waterschappen en grote bedrijven maakt hem een man van de praktijk die als geen ander beleidslijnen aan elkaar weet te verbinden.

Martijn Scheijde | Themasessie Leiderschap 2.0: Lessen voor morgen

 

Martijn is 22 jaar actief als organisatieontwikkelaar in de bouw en infra sector. Vanuit zijn achtergrond als organisatiepsycholoog ondersteunt hij partijen bij het realiseren van hun ambitie. Hij focust zich met namen op Strategie & Strategie realisatie, Project- & Ontwerpmanagement en Samenwerking binnen team en projecten. Samen met Guido Dekker is hij verantwoordelijk voor de opzet van de afgelopen en komende editie van de Jong DGA-Leercirkel. Samen met deelnemers van de laatste Jong DGA-Leercirkel hebben zijn het programma voor de interactieve thema sessie rondom Leiderschap voorbereid.

Koen van Es | Themasessie Leiderschap 2.0: Lessen voor morgen

Koen is Business Unit Manager bij DON Bureau. Meer dan zes jaar geleden is hij zijn werkende leven gestart binnen DON Bureau als afstudeerder. Hij focuste daarbij op de veranderkundige kant van assetmanagement. Al snel was hij werkzaam in projecten en wisten collega’s en opdrachtgevers hem te vinden, binnen DON Bureau is hij direct aan de slag gegaan als adviseur assetmanagement. De combinatie tussen advisering, aandacht voor de mens, techniek en autonomie in het werk sprak hem ontzettend aan.

 

Mark Meeuwsen | Themasessie Leiderschap 2.0: Lessen voor morgen

Mark Meeuwsen, Directeur / Projectleider / Constructeur, MUC Ingenieursbureau BV

 

Willem Nieuwland | Themasessie Leiderschap 2.0: Lessen voor morgen

Willem Nieuwland, Directeur CAH Infra,
Hart voor civiele techniek

 

Willemien Bosch | Themasessie De vereniging van de toekomst

Sinds 15 augustus 2022 is Willemien directeur van NLingenieurs. Zij is opgeleid tot architect aan de Technische Universiteit Delft. Na een paar jaar ontwerpwerk heeft zij diverse (project)managementrollen gehad. Met deze ervaring levert zij een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de fysieke leefomgeving.