Projecten uit 2020

ABT wint met Eleminair zowel de juryprijs als publieksprijs De Vernufteling 2020 

Voor het eerst in de geschiedenis van De Vernufteling heeft één inzending zowel de juryprijs als de publieksprijs gewonnen. 

ABT won beide prijzen met Eleminair. Door COVID-19 zijn liften een bottleneck geworden. Door het gebruik van liften te beperken tot maximaal 1 of 2 gebruikers per keer, ontstaan er lange wachtrijen. De compacte liftruimten, waar gebruikers bij normaal gebruik dicht op elkaar staan, levert een hoge besmettingsrisico op omdat deze ruimte nauwelijks geventileerd of gereinigd worden.

ABT en Interland Techniek ontwikkelde een oplossing: het Eleminair luchtbehandelingssysteem. In liften met dit systeem kan de gebruiker altijd schone, virusvrije lucht inademen. Eleminair brengt gezonde lucht in de lift en maakt een normale liftbezetting mogelijk.

De jury van De Vernufteling bestempelde Eleminair als de innovatieve oplossing waar de samenleving en werkomgeving nu om vragen. Dat dit project inspeelt op de actualiteit en er patent is aangevraagd leverde ABT een grote plus in de jurybeoordeling en uiteindelijk de winst op. Het publiek dacht er net zo over, want ook de publieksprijs mocht ABT in ontvangst nemen. 

ABT en Interland Techniek: van harte gefeliciteerd!

Foto's en een video van de prijsuitreiking volgen.