Sfeerimpressie Workshop#1 met Dorit Roest!

Sfeerimpressie Workshop#1 met Dorit Roest!

7 oktober 2019

Afgelopen woensdag zijn we als aftrap van de Doe&Durf Challenge in de start-up mindset gezet door Dorit Roest!

De teams zijn aan de slag gegaan – door middel van ‘note & vote’ –  om met elkaar de persona voor hun idee te bepalen, welke assumpties je over deze persona hebt, wat deze belangrijk vindt en welke behoeften deze heeft. De belangrijkste pijnpunten/problemen van de persona zijn vervolgens in kaart gebracht, waarvoor alle denkbare oplossingen zijn bedacht. Om vervolgens dat weer uit te kleden en tot de kern te komen: het belangrijkste probleem en de MVP (minimum viable product).

De teams gaan nu hard aan de slag aan met het uitwerken van hun ideeën. Woensdag 16 oktober staat workshop #2 op het programma en op maandag  4 november leveren de teams hun uitgewerkte idee in en zal de jury bepalen welke vijf teams hun idee mogen pitchen op de finaledag tijdens het Congres ‘De Ingenieuze Stad’ op vrijdag 29 november.

We wensen de teams heel veel succes en plezier (en zijn erg benieuwd wie de persona van elk idee zal worden: met of zonder snor, leest ’s ochtends altijd de krant, Henk of Theo&Thea, wil energieneutraal wonen, heeft een hekel aan files, houdt van wandelen in de regen, maar niet als hij naar werk moet,….)