Sweco wint Doe & Durf 2017!

Sweco wint Doe & Durf 2017!

21 maart 2017

15 maart was de finale van Doe & Durf 2017 op de Bouwcampus in Delft. Omdat de winnaar 's middags een workshop zou geven op de Werkconferentie Klimaatadaptief Bouwen in Stedelijk Gebied werd de dag begonnen met een workshop "hoe organiseer ik een workshop", onder leiding van Arjan Kindermans. Na de lunch was het zo ver: de teams van Antea, Fugro, Movares, Sweco en Tauw mochten hun idee pitchen! Na een lastig juryberaad werd Sweco met 'Staat van je Straat' uitgeroepen tot winnaar van Doe & Durf 2017.

Na afloop van de prijsuitreiking kreeg het team meteen de kans om hun idee te pitchen op de werkconferentie, waarna een brainstormsessie volgde over de vervolgstappen. Naast de prijs van €1000 wint Sweco ook de stimuleringsprijs, beschikbaar gesteld door provincie Overijssel. Deze bestaat uit €2500 en het geven van een workshop op het bestuurlijk symposium Ruimtelijke Adaptatie op 30 maart.

In de dagen na de finale bleek dat er veel aandacht in de media was voor de finale, zo stonden er onder andere een bericht op de websites van:

Bedankt Jacolien Eijer- de Jong, dr. Monique Esselbrugge, Majorie Jans en Wouter Truffino voor het jureren! Dana Wiersma: dank voor je bijdrage aan de finale! De 9 ideeën zijn binnenkort te vinden op deze site. We wensen alle teams veel succes met het voortzetten van hun idee!