Terugblik winnaar 2018, van idee naar platform

Terugblik winnaar 2018, van idee naar platform

7 november 2019

CrowdCreation – Een stad gemaakt door mensen zelf

De jury buigt zich binnenkort over de inzendingen van Doe&Durf 2019. Een mooi moment om even terug te blikken. Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat Arcadis de eerste prijs in ontvangst nam met het idee “CrowdCreation”. Het is sindsdien niet bij een idee gebleven. Het team heeft dit idee verder uitgewerkt tot een demo en is nog steeds bezig met de doorontwikkeling naar een heus platform voor participatie en samenwerking.

 

Samen bouwen aan de stad

CrowdCreation heeft als doel om bewoners, ontwikkelaars en gemeentes met elkaar te verbinden en daarbij samen de stad van de toekomst te bouwen. De stad wordt gemaakt door de mensen zelf. De kennis van inwoners, bedrijven en gebruikers van een stad is van onschatbare waarde voor iedere opgave.

 

Rollenspel

Gedurende het jaar heeft het CrowdCreation team veel meegemaakt en is het idee meerdere keren bijgeschaafd. Maar een zeker hoogtepunt van afgelopen jaar is dat CrowdCreation bij de eerste klant ingezet werd. “Met het platform en de kennis van ons team hebben wij een rollenspel gecreëerd over groen in de stad. De deelnemers mochten hierbij de rollen aannemen van ontwikkelaars, gemeentes en betrokken bewoners voor een ontwikkeling in de buurt. Door de flexibiliteit van het platform was het mogelijk om snel bestaande lokale casussen als spel in het platform te behandelen. Via het CrowdCreation platform kreeg iedereen de informatie over het initiatief, maar hoofddoel was het leveren van input vanuit de aangenomen rol. De resultaten werden live teruggekoppeld aan alle deelnemers”, vertelt Michiel Goossensen.

 

CrowdCreation kweekt begrip 

“Elke keer als we het rollenspel uitvoeren wordt CrowdCreation erg positief ontvangen. De deelnemers geven aan door het rollenspel een beter inzicht gekregen te hebben in de complexiteit van verschillende belangen. Ook is er meer begrip voor de noodzaak van de voortdurende dialoog tussen alle stakeholders. De transparante wijze hoe dit gedeeld wordt via het platform wordt zeer gewaardeerd.”

Het team van CrowdCreation zit niet stil en is nog druk bezig met het verbeteren van het platform. “Onze demo is voor iedereen toegankelijk op onze website. Wie weet geeft het je inspiratie, zoals het delen van projecten gedurende de Doe&Durf presentaties ons heeft geïnspireerd. Tot slot wensen we natuurlijk alle deelnemers veel plezier en succes in de competitie!”

 

Deel jouw verhaal

Wij zijn benieuwd of er nog meer inspirerende verhalen zijn over doorontwikkelde ideeën na Doe&Durf. Is jullie Doe&Durf idee tot een product doorontwikkeld, laat het ons weten via jongnlingenieurs@nlingenieurs.nl. We inspireren andere ingenieurs graag met jullie idee.