Met welke superkrachten zorg jij voor een futureproof stad?

Stel je eens voor hoe de stad van de toekomst eruit ziet. Het is 2100 en je loopt rond in een ingenieuze stad; een bruisende leefomgeving. Ten opzichte van de huidige wereld is er veel veranderd in de afgelopen decennia. De gebouwen die je ziet zijn architectonische hoogstandjes, duurzaam gebouwd, met recyclebare materialen. Zelf energie opwekkend door ramen voorzien van zonnecellen en zonnepanelen aan gevels en op daken. In de stad van de toekomst voeren slimme gebouwen gesprekken op hoog niveau met elkaar door AI en de Internet of Things verwerkt in infrastructuur.

De stad van de toekomst is een oase van rust: elektrische auto’s, hyperloops en andere mobiele vervoersmiddelen razen automatisch voortgedreven in stilte voorbij. Er is alle ruimte voor de mens om zich voort te bewegen. Je bent binnen no time van A naar B, want files zijn zó 2019.

De luchtkwaliteit is nog nooit zo goed geweest door de minimale uitstoot van CO2, het gebruik van duurzame energie en de hoeveelheid groen. Wateroverlast is verleden tijd, dat wordt o.a. opgevangen door de groene daken en andere innovatieve oplossingen. We hebben dit dusdanig geïntegreerd dat we ook in tijden van droogte en hitte geen problemen meer hebben.

Alle problemen van nu opgelost? Dat klinkt als een ideale wereld, een wereld die wij met onze superkrachten kunnen creëren! Waar zie jij kansen? Welke superkrachten gebruik jij om die kansen te benutten en innovatieve ontwikkelingen bij te laten dragen aan onze futureproof stad?

Bedenk met jouw team een innovatief concept wat bijdraagt aan de stad van de toekomst. Laat zien welke impact wij als ingenieursbranche hebben op de sociaal-economische en duurzame ontwikkeling van de wereld.

De inschrijving voor deze competitie is gesloten.

Bekijk hier de inzendingen van 2019. Of lees de spelregels voor deze competitie