Kennissessie Community Digitalisering

Voor iedereen
2 oktober 2023 16:00 tot 17:30 uur

Op 2 oktober organiseert de community Digitalisering een online kennissessie. In deze kennissessie geven we een update van een aantal ontwikkelingen van de digitalisering in de ontwerp- bouw- en technieksector. Roger Tan licht namens DigiGO de ontwikkelingen in het nationale programma voor digitalisering in de gebouwde omgeving (DigiGO.nu) toe. Otto Schepers geeft een eerste inkijk in de visie van NLingenieurs op de digitalisering van de keten, de ambities die zij heeft en de positie die zij wil innemen. De sessie is bedoeld voor onze leden, en staat open voor geïnteresseerden van buiten NLingenieurs.

De ontwerp- bouw en technieksector gebruikt steeds meer digitale technologie. De community Digitalisering van NLingenieurs stimuleert dat we als ingenieurs deze technologische middelen ten volle benutten om uiteindelijk de keten te helpen doelmatig en duurzaam de maatschappelijke opgaves aan te kunnen en daarbij onze positie in de waardeketen te behouden en waar mogelijk te versterken.

De community zet zich in voor het delen en groeien van kennis over digitaliseren van ons werk en onze keten, de adoptie van digitale technologie en standaarden in onze branche, het behartigen van de belangen van de ingenieursbureaus in de digitaliserende keten en het bijdragen aan een bredere systeembenadering in de digitaliseringsinitiatieven in de keten.

De kennissessie is een opmaat naar een dialoogsessie op het Jaarevent van Koninklijke NLingenieurs op 9 november. Daar gaan we graag nader met elkaar in gesprek over de positionering van ingenieurs in de digitaliserende keten.

 

Voorlopig programma

16:00 Introductie kennissessie door Otto Schepers

16:15 Introductie DigiGo

16:30 Observaties van kernteam en position paper

17:00 Vraag en Antwoord

17:30 Einde

 

Aanmelden

 

×

Aanmelden nieuwsbrief