Koninklijke NLingenieurs vindt het belangrijk dat alle (medewerkers van) leden kunnen meedoen met de vereniging. Daarom werken wij met communities. 

Wij kunnen als branchevereniging meedoen aan het maatschappelijk debat en onze standpunten op de politiek agenda zetten als wij focussen op de belangrijke thema's. Omdat wij niet op alle thema's kunnen meedenken en niet alle vraagstukken onze branche raken, brengen we focus aan. We hebben gekozen voor onderstaande 4 thema's/programma's. Deze 4 programma’s vormen ook direct de communities waar onze leden kunnen meedoen met de vereniging.

De programma’s

  1. Klimaatadaptatie in de stad
  2. Energietransitie
  3. Mobiliteit

Dwarsthema’s

De programma’s van NLingenieurs hebben 4 dwarsthema’s. Deze dwarsthema’s gaan over voorwaarden of ontwikkelingen die voor de leden van NLingenieurs van belang zijn.

De dwarsthema’s zijn:

  1. digitalisering
  2. publiek /private samenwerking 
  3. integraal ontwerpen
  4. vakmanschap

Het is ons doel dat de communities een levendige en laagdrempelige omgeving worden voor onze leden om mee te doen met Koninklijke NLingenieurs om zo samen aan de ambities voor de toekomst te werken. Zodat wij ook de komende eeuw onze expertise en reputatie kunnen blijven waarmaken!