Een podium voor de projecten van onze leden

Dat podium bieden wij op verschillende manieren. Online via Galleo en via onze eigen app ‘het Vernuft’. De app hebben wij in 2017 samen met studenten van het Mediacollege Amsterdam voor ons 100-jarig jubileum ontwikkeld.

App ‘Het Vernuft’

De app heeft de naam ‘het Vernuft’ gekregen omdat we in de app het vernuft van de icoonprojecten van onze leden benadrukken. Die projecten worden niet door Koninklijke NLingenieurs in de app gezet, maar dat kunnen onze leden zelf doen. Het is daarmee een app voor en door onze leden. Het doel van de app is een breed publiek laten kennismaken met het ingenieurswerk.

Doorontwikkeling van de app

Na de lancering van de app blijven we de app verder ontwikkelen. In 2019  vinden er weer gesprekken plaatst met het Mediacollege. De studenten gaan in projectvorm vernieuwingen doorvoeren en nieuwe functionaliteiten ontwerpen. We bekijken onder andere of het mogelijk is om wandelingen langs icoonprojecten in de app op te nemen. Daarvoor zoeken we de samenwerking met bijvoorbeeld Wandelnet in Amersfoort. Maar ook gaan we bekijken of we videomateriaal in de app kunnen opnemen. Kortom: hoe we de app interactiever kunnen maken.