Conjunctuuronderzoek

Weten wat er speelt binnen de branche is voor onze leden een belangrijke reden om lid te worden van Koninklijke NLingenieurs. Daarom laat Koninklijke NLingenieurs jaarlijks een conjunctuuronderzoek uitvoeren die als barometer van de branche kunnen worden gezien. Dit onderzoek wordt gehouden samen met onze partners in de bouwketen: BNA, Bouwend Nederland en Techniek Nederland.

Twee keer per jaar onderzoeken wij bij onze leden wat de economische ontwikkelingen en verwachtingen zijn. Thema's die wij in deze onderzoeken meenemen zijn: 

  • Omzet (per sector)
  • Winstgevendheid
  • Werkgelegenheid en
  • Orderpositie

De uitslag van het conjunctuuronderzoek biedt onze leden de mogelijkheid de eigen bedrijfsresultaten te spiegelen aan hoe de markt zich beweegt.

Meer informatie?

Heb je een vraag over de onderzoeken die wij (laten) uitvoeren? Of wil je onderzoeksresultaten ontvangen? Neem dan contact op met onze manager Verenigingszaken Ellen Smit via ellen.smit@nlingenieurs.nl. 

Onze leden ontvangen uiteraard als eerste de resultaten, wil je dat ook? Overweeg dan een lidmaatschap van Koninklijke NLingenieurs.