afbeelding voor post: ABT-Oosterhoff met connECTOR winnaar Doe&Durf Challenge 2021

ABT-Oosterhoff met connECTOR winnaar Doe&Durf Challenge 2021

19 november 2021

In een spannende finale in Pakhuis de Zwijger is ABT-Oosterhoff met hun idee connECTOR de winnaar geworden van de Doe&Durf Challenge 2021, dé prestigieuze prijs voor jonge ingenieurs gericht op innovatie en zichtbaarheid. In deze challenge zijn de jonge ingenieurs dit jaar uitgedaagd om te komen met hun oplossing om te zorgen dat we in 2050 volledig circulair zijn. 

Juryvoorzitter Carla Moonen, tevens voorzitter van Koninklijke NLingenieurs, sprak namens mede-juryleden Hetty Klavers, Dijkgraaf van Waterschap Zuiderzeeland, en Wim Leendertse, Bijzonder Hoogleraar Management in Infrastructuurontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen, vol lof over alle deelnemende teams. De kwaliteit van de ingezonden projecten was van zeer hoog niveau dit jaar. 

De jury roemde de oplossing van ABT-Oosterhoff als een idee met lef en ambitie. Het gaat bij connECTOR niet alleen over techniek, maar ook over esthetiek. De keuze voor o.a. glas toont dit lef. Glas is een uitdagend materiaal en zij gebruiken niet alleen standaardformaten, maar ook afwijkende formaten. Dit geeft meer ontwerpvrijheid voor architecten. De terechte winnaar volgens juryvoorzitter Carla Moonen. 

Ook de publieksprijs ging naar ABT-Oosterhoff. Met 40% van de stemmen verwezen zij Team Sweco met Revelop en Team Witteveen+Bos met +ReUse Quickscan naar respectievelijk de 2e en 3e plek. 

Het bestuur van JongNLingenieurs feliciteert het team van ABT-Oosterhoff bestaande uit Charley Meyer, Femke Verlegh, Casper La Grouw, Wouter Lasonder en Michiel van der Elst met deze dubbele overwinning. 

×

Aanmelden nieuwsbrief