Bekendmaking finalisten Doe&Durf 2019

19 november 2019

Jaarlijks organiseert JongNLingenieurs, de jongerenvereniging van Koninklijke NLingenieurs, de Doe&Durf competitie voor jonge ingenieurs tot 36 jaar. De afgelopen weken hebben jonge professionals van tien teams, werkzaam bij de lidbureau’s van Koninklijke NLingenieurs, hard gewerkt aan innovatieve ideeën. De uitkomst, een grote diversiteit aan ingenieuze oplossingen die bijdragen aan een toekomstbestendige stad. Op 29 november pitchen vijf finalisten hun ideeën tijdens congres De Ingenieuze Stad in Pakhuis de Zwijger.   

De jury, bestaande uit juryvoorzitster Carla Moonen (Bestuursvoorzitter Koninklijke NLingenieurs en Eerste kamerlid), Jan-Willem Wesselink (Programmamanager bij Future City Foundation) en Edward Stigter (Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Klimaat en energie, IPO-bestuur en Subsidies) heeft alle ideeën met veel interesse bekeken en is gekomen tot de volgende vijf finalisten:  

  • Peutz met Varitherm
  • Witteveen+Bos met CityShaper
  • Fugro met SWEX
  • Hydrologic met Waterkompas
  • Sweco met KlimaatMaat

Deze teams pitchen hun idee tijdens congres De Ingenieuze Stad op 29 november om 14.00 uur in zaal EXPO Pakhuis De Zwijger. De finalisten maken kans op zowel een juryprijs als een publieksprijs. Op de beoordeling van de jury is geen invloed uit te oefenen, maar op de publieksprijs wel. Wil je dat jouw favoriet wint? Kom dan naar congres de Ingenieuze Stad en stem op jouw favoriet. 

De ideeën van alle teams staan op de site van Doe&Durf.