afbeelding voor post: Brief aan 355 gemeenten

Brief aan 355 gemeenten

29 september 2020 Digitalisering Bouwkwaliteit en Veiligheid Bodem en ondergrond

De komende tijd buigen gemeenten zich over hun begrotingen voor 2021. Dit jaar zullen daarbij moeilijke keuzes gemaakt moeten worden, want de coronacrisis heeft de financiƫle druk op gemeenten verhoogd. Vier op de 10 gemeenten wil gaan bezuinigen op infra en het aantal offertes is met 25% gedaald (volgens onderzoek van actualiteitenprogramma 1Vandaag onder o.a. wethouders).

Om deze reden hebben we met een collectief van brancheverenigingen alle gemeenten een brief geschreven om hen te vragen juist nu te (blijven) investeren in de toekomstbestendigheid van hun infrastructuur. Juist deze investeringen helpen om sterk uit de crisis te komen. Zij bevorderen lokale werkgelegenheid en zijn goed voor banen.

Vanuit Koninklijke NLingenieurs hebben we gezorgd dat de brief daarbij ook expliciet benoemd dat er zonder investeringen in infrastructuur geen duurzame transities mogelijk zijn. Alleen door te investeren kunnen gemeenten de grote maatschappelijke opgaven die er liggen aanpakken, zoals het klimaatadaptief maken van de openbare ruimte en het toekomstbestendig maken van onze energie-infrastructuren, digitale infrastructuren en fysieke infrastructuren (zoals  fietspaden, (vaar-)wegen en spoor).

De brief is verstuurd vanuit de regionale kantoren van Bouwend Nederland met daarbij het aanbod om mee te denken over oplossingen.

Lees via deze link de Brief aan 355 gemeenten

×

Aanmelden nieuwsbrief