Brugdialogen

afbeelding voor post: Brugdialogen

Brugdialogen

1 december 2022

Op donderdag 24 november vond de Brugdialoog ‘Personeelstekort in de infra’ plaats. Onze directeur Willemien Bosch was samen met Tom van Eck (Bouwend Nederland) en Ivette Berends (ProRail) een van de inleiders van de dialoog over hoe groot het probleem eigenlijk is en wat we eraan kunnen doen. Verschillende oorzaken werden in kleinere groepen besproken: ontslagen medewerkers vonden een baan elders en verlieten de bouw voorgoed, ‘werken met je handen' kreeg steeds minder status en nu moeten er snel projecten in de bouw loskomen zodat de toch al schaarse medewerkers de bouw niet verlaten.
Waardering van technische beroepen is veelal niet goed ingebed in organisaties. Goede techneuten kunnen doorgroeien naar een managementfunctie in de lijn. Een dergelijke technische doorgroeilijn ontbreekt vaak, waardoor je goede techneuten in de operatie verliest omdat ze gaan ‘managen’.
De bouw- en infrasector is niet populair. In de sessie werd dit voor een deel toegeschreven aan het gebrek aan verkooptalent binnen de sector. We zijn geen ster in het met trots vertellen van een aansprekend verhaal over het fantastische werk dat de sector levert. We verzanden vaak snel in de technische details wat niet altijd aanslaat op het gemiddelde verjaardagsfeestje.

Opname van de Brugdialoog>>

×

Aanmelden nieuwsbrief