afbeelding voor post: Carla Moonen tekent voor 3 jaar bij als bestuursvoorzitter bij Koninklijke NLingenieurs

Carla Moonen tekent voor 3 jaar bij als bestuursvoorzitter bij Koninklijke NLingenieurs

27 januari 2021

Verlenging contract voor drie jaar per september 2021

In september 2021 is Carla Moonen drie jaar bestuursvoorzitter bij Koninklijke NLingenieurs. Met de aanstelling van Carla Moonen in 2018 heeft de branchevereniging een ervaren en energieke bestuurder aangetrokken. Zij was eerder Dijkgraaf van het Waterschap de Brabantse Delta en Raadadviseur van Minister-president Balkenende en Rutte. De afgelopen drie jaar heeft Carla  de ingenieursbranche stevig op de kaart gezet en heeft ze leiderschap getoond, juist ook tijdens de coronacrisis, met haar motto: “we gaan investerend de crisis uit”. 

Carla’s enthousiasme, de resultaten en het warme hart dat ze de branche toedraagt, zijn niet onopgemerkt gebleven en daarom werd in een relatief vroeg stadium door de branchevereniging het verzoek bij haar neergelegd zich voor nog eens drie jaar aan de vereniging te verbinden. De leden van Koninklijke NLingenieurs hebben zich unaniem achter dit verzoek geschaard en de samenwerking voor de komende jaren is deze maand contractueel bestendigd.  

De ingenieur aan zet

Carla Moonen: ‘Met veel plezier, aandacht en inzet, ga ik de komende bestuursvoorzittersperiode verder vormgeven. Samen met de directeur van Koninklijk NLingenieurs - Jacolien Eijer -, het bestuur, de leden en verenigingsbureau bouw ik verder aan de impact en de zichtbaarheid van de branche. Door strategische posities in te nemen en door continu te laten zien dat het werk van de ingenieurs er toe doet, want: “de ingenieur is aan zet!”. Dat betekent dat ingenieurs meedenken, meewerken en meebeslissen over de opgaven en antwoorden in onze ruimtelijke omgeving.

Zowel nationaal als internationaal. Klimaatverandering, mobiliteit, de energietransitie en gezond en veilig wonen, leveren grote maatschappelijke  vraagstukken op, die niet zonder de integrale blik van de ingenieurs kunnen. Ingenieurs zijn de ontwerpers van een duurzamer ingerichte wereld. Het is mijn missie om de denkkracht van de branche te laten zien én te laten ervaren!’

Over de functie van voorzitter van Koninklijke NLingenieurs

Koninklijke NLingenieurs is in 1917 opgericht. De leden van Koninklijke NLingenieurs zijn ondernemingen die consultancy- en ingenieursdiensten leveren, opereren op basis van vrije concurrentie en voldoen aan integriteits- en kwaliteitseisen van de vereniging. Deze leden, variërend van kleine bureaus tot wereldwijd opererende ondernemingen, hebben een reputatie van innovatieve, kwalitatief hoogstaande advisering.

×

Aanmelden nieuwsbrief