afbeelding voor post: Certificeringsprogramma FIDIC voor arbiters

Certificeringsprogramma FIDIC voor arbiters

14 oktober 2021

FIDIC heeft onlangs een certificeringsprogramma gelanceerd voor arbiters die werkzaam zijn in de infrasector. Ben je actief als arbiter en/of wil je internationaal een rol als arbiter? Meld je dan aan voor het certificeringsprogramma van FIDIC.

De infrasector, zowel nationaal als internationaal, wordt vaak geconfronteerd met geschillen als gevolg van tegenstrijdige belangen van de contracterende partijen. FIDIC, de wereldwijde koepelorganisatie voor ingenieursbureaus, bekend van de FIDIC-contracten, biedt doeltreffende werkwijzen om geschillen te beslechten en te vermijden. Met de oprichting van FIDIC Credentialing Limited heeft FIDIC een organisatie opgezet om wereldwijd arbiters op te leiden en te certificeren voor dit belangrijke werk.

De methode van geschillenbeslechting wordt algemeen gebruikt in de internationale infrasector. Ook in Nederland is arbitrage een beproefde methode om geschillen in de bouw- en infrasector te beslechten. Dit vakgebied is hard op weg de voorkeursmethode van ADR of geschillenbeslechting in de infrasector wereldwijd te worden, aangezien is bewezen dat het een doeltreffende en tijdbesparende methode is om geschillen op te lossen en duurdere vormen van procesvoering te vermijden. 

FIDIC Credentialing Limited (FCL) heeft het mandaat om personen te certificeren. De strategische partnerschappen die de afgelopen jaren tussen de FIDIC en acht multilaterale ontwikkelingsbanken tot stand zijn gebracht, vergroten de toepasbaarheid van deze FIDIC-normen en -beleidslijnen en maken de kans groter dat een beroep wordt gedaan op een Internationaal FIDIC Adjudicator.

FCL biedt op jaarlijkse basis certificering aan voor arbiters. Deze certificering beoordeelt de competenties van de aanvragers met de nadruk op hun vaardigheden in het jureren en hun kennis van de sector. Dit omvat een beoordeling van hun kennis van de FIDIC Standard of Contracts, vaardigheden in geschillenbeslechting en ervaring in geschillencommissies.

Klik hier voor meer informatie. 

FIDIC start binnenkort weer met een programma. Je kunt je tot 22 oktober aanmelden via https://fcl.fidic.org/our-programmes/adjudicators/.

×

Aanmelden nieuwsbrief