De vijf finalisten van de Doe & Durf Challenge 2018 zijn bekend!

4 mei 2018

Na twee interessante workshops over briljante mislukkingen en pitchen, was het voor de teams vorige week vrijdag tijd om de ‘producten’ in te leveren. De organisatie is echt heel trots op de resultaten! Mooi om te zien wat een tijd en energie de teams hierin hebben gestoken. De jury heeft alles beoordeeld en haar uitslag bekend gemaakt.

De jury bestaat uit:

Jacolien Eijer-de Jong; Directeur NLingenieurs;
Nout Verhoeven; Directeur Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam;
Dorit Roest; Founder The Influencers Movement (TIM).
De vijf finalisten zijn: Arcadis met CrowdCreation, Herman de Groot met De Vliegende Adviseur, IV-groep met Wegbeheer van de Toekomst, Sweco met Dakchange en Witteveen + Bos met Studio Straatsensor. Op donderdagavond 24 mei pitchen de vijf finalisten hun idee aan de jury en het publiek van Het Ingenieursdiner in het TOBACCO Theater in Amsterdam.

Jaarlijkse Challenge JongNLingenieurs

Dé prestigieuze competitie voor jonge ingenieurs gericht op innovatie en profilering. Doe & Durf is een initiatief van (Jong)NLingenieurs. Als branchevereniging van ingenieurs-, management- en adviesbureaus neemt Koninklijke NLingenieurs de verantwoordelijkheid op zich om de ingenieursbranche te profileren. Vorig jaar was het thema ‘Hoe wordt de stedelijke omgeving klimaatadaptief?’. Hierbij kwamen verschillende uitdagingen als wateroverlast, hittestress en droogte aan de orde en werd er gekeken naar de innovatiekansen die deze uitdagen bieden. Uit negen innovatieve ideeën werd Sweco met ‘Staat van je Straat’ tot winnaar uitgeroepen. Dit jaar is het thema “Digitale revolutie: de bouwsteen voor onze duurzame leefomgeving”. Bekijk de inzendingen hier.

De finale op 24 mei a.s. is te volgen via de Instagram van JongNLingenieurs @jongnlingenieurs.