afbeelding voor post: Ding mee naar De Vernufteling 2022

Ding mee naar De Vernufteling 2022

8 december 2022

De strijd om De Vernufteling 2022 is begonnen! Dingt jouw ingenieursbureau mee naar de begeerde innovatieprijs voor de ingenieursbranche?  

Het doel van de Vernufteling is het werk van advies- en ingenieursbureaus erkenning en bekendheid te geven. Techniek zit voor de meeste Nederlanders verstopt achter vanzelfsprekende verworvenheden als viaducten, waterzuivering of verwarming. De Vernufteling maakt deze zichtbaar. Elk vernieuwend, technologisch geavanceerd of baanbrekend project met een duidelijke maatschappelijke relevantie kan worden ingezonden om in aanmerking te komen voor De Vernufteling.

Prijs voor meest vernuftige project 

Onze branche is onmisbaar in de grote opgaven. Innovaties dragen bij aan de nodige versnelling. Daarom zet NLingenieurs met medewerking van Vakblad De Ingenieur de meest vernuftige projecten met maatschappelijke impact in de schijnwerpers. Zie hier ter inspiratie alle projecten die in 2021 meedongen naar de prijs. Kleinschalige (package) Nereda-installatie’ van Royal HaskoningDHV won de juryprijs, ‘Automatische schadebeeldherkenning’ van Antea Group de publieksprijs.  

Hoe kom je in aanmerking?  

De criteria van ‘meest vernuftige project’ zijn: innovativiteit, de maatschappelijke en economische waarde en de technologische geavanceerdheid. Ook niet-leden kunnen, tegen betaling van inschrijfgeld van € 1.000,-, dit jaar meedingen naar de prijs. Hiermee willen wij een zo breed mogelijk beeld geven van het innovatieve karakter van onze sector. Lees hier meer over de vier criteria 

Tijdlijn van inschrijving tot uitreiking 

De tijdlijn is ruim drie maanden opgeschoven ten opzichte van voorgaande jaren. We verwachten hiermee meer ruimte te bieden om de benodigde informatie over de projecten los te krijgen.  

  • Deadline insturen inzending: 3 februari 2023 
  • Week van 20 maart 2023: bekendmaking genomineerden.  
  • 13 april t/m 4 mei 2023 online-verkiezing publieksprijs.
  • Donderdag 11 mei 2023: uitreiking De Vernufteling 2022.  

 
Format voor inzenden 
De inzendingen moeten via verenigingsmanager@nlingenieurs.nl vóór 3 februari 2023 worden aangeleverd op maximaal vier A4'tjes. Hierin staat een omschrijving van het project en een toelichting op de wijze waaraan het project tegemoetkomt aan de vier gestelde criteria. Daarnaast ontvangen wij graag een afbeelding van het project in hoge resolutie die in Vakblad De ingenieur en op de website geplaatst wordt. De genomineerden voor de juryprijs worden gevraagd een video van hun inzending te maken (max. 2 minuten) die tijdens de prijsuitreiking getoond wordt. 

Vragen? Bel naar het verenigingsbureau of mail naar: verenigingsmanager@nlingenieurs.nl. 

×

Aanmelden nieuwsbrief