Eerste ontwerptafel programma Energietransitie over waterstof

9 mei 2019

Steeds vaker nemen onze brancheambassadeurs deel aan overleggen zoals bijvoorbeeld ontwerptafels. Zo delen zij hun expertise en maken zij de ingenieursbranche en Koninklijke NLingenieurs meer zichtbaar.

Afgelopen maandag, 6 mei, hoste Eveline Buter, brancheambassadeur programma Energietransitie, samen met het FHI, federatie van technologiebranches, de eerste ontwerptafel van het programma Energietransitie van Koninklijke NLingenieurs.

Het thema was 'waterstof'. 4 lidbureaus van Koninklijke NLingenieurs (Tauw, RHDHV, Arcadis en Witteveen+Bos) vaardigde 6 waterstofexperts naar de ontwerptafel af en vanuit het FHI waren 20 leden aanwezig.

De middag startte met een informatieve presentatie over waterstof. Daarna werd in 3 werkgroepen dieper ingegaan op de vraag: wat er is nodig om de productie, transport, opslag en gebruik van waterstof te versnellen. De uitkomsten van deze discussies worden later gepubliceerd.

De volgende ontwerptafel van het programma (community) Energietransitie gaat over het aardgasvrij maken van een regio met 40.000 woningen.

Interesse om deel te nemen? Laat het Jetze Visser, de programmamanager, weten. Mail naar