afbeelding voor post: EFCA Board of Directors op bezoek bij Koninklijke NLingenieurs in Den Haag

EFCA Board of Directors op bezoek bij Koninklijke NLingenieurs in Den Haag

5 maart 2020

Op 13 februari jongstleden heeft de Board of Directors van de European Federation of Consulting Engineering Associations (EFCA) een bezoek gebracht aan Den Haag. Het bestuur van Koninklijke NLingenieurs ontving ze voor een gezamenlijke meeting, een historische wandeling door Den Haag en een diner. De volgende dag hield het EFCA bestuur, met daarin Koninklijke NLingenieurs directeur Jacolien Eijer, zijn vergadering in Den Haag. 

Tijdens de gezamenlijke bijeenkomst is gesproken over trends en ontwikkelingen in de branche. Voorzitter Carla Moonen legde tijdens een inleidende presentatie de verbinding tussen de prioriteiten van Koninklijke NLingenieurs en de thema‚Äôs uit de onlangs verschenen State of the Union rapport van de EFCA. Het was de aftrap voor een gesprek over digitalisering en kunstmatige intelligentie, de interne Europese markt, de overheid als launching customer, de beloning voor ingenieurswerk, het bevorderen van innovaties en de European Green Deal. De conclusie van het gesprek was dat internationale samenwerking en uitwisseling van kennis in ons complexe werkterrein onmisbaar zijn. 

Onze vice-voorzitter Mark Pehlig had deze dagen een dubbelrol omdat hij onlangs is verkozen tot liason tussen het bestuur van de EFCA en de FIDIC (de mondiale federatie voor ingenieursbranchverenigingen). In deze rol is hij verantwoordelijk om de activiteiten van FIDIC en EFCA goed op elkaar aan te laten sluiten. 

Kevin Rudden, voorzitter van EFCA stelde dat zowel de Nederlandse ingenieursbranche als onze vereniging een inspirerend rolmodel zijn. Vooral de community-aanpak van onze vereniging wordt als voorbeeld gezien.

×

Aanmelden nieuwsbrief