Publicatie BIM ISO 19650

EFCA lanceert richtlijnen voor projectmanagers ter optimalisatie van ISO 19650

29 juli 2019

ISO 19650 is de serie van internationale normen voor Building Information Modelling (BIM). Hierin staan samenwerkingsprocessen beschreven om informatie effectief te beheren met behulp van BIM, van de leverings- tot operationele fase van het gebouw.

Building Information Modelling (BIM) in de GWW-sector ontwikkelt zich snel. Het gebruik van BIM stimuleert verbeterde digitale samenwerking, het gebruik van open standaarden als gemeenschappelijke digitale taal en vaste afspraken. Namens Koninklijke NLingenieurs neemt Daan Alsem als projectmanager van Royal HaskoningDHV, deel aan een Taskforce over de internationale BIM-ontwikkelingen in Europa en de regelgeving daarbij. De Taksforce maakt onderdeel uit van onze Europese koepel EFCA. Deze taskforce heeft een publicatie afgerond over de nieuwe ISO 19650 over BIM-applicaties vanuit een projectmanagementperspectief.  

Naar aanleiding van die publicatie is er een interview verschenen in de Voice of EFCA, met Daan Alsem als taskforce lid namens Koninklijke NLingenieurs. Lees het interview in de Voice of EFCA.