afbeelding voor post: Even voorstellen: Sven Evertz, brancheambassadeur Gezonde en Duurzame Gebouwde Omgeving

Even voorstellen: Sven Evertz, brancheambassadeur Gezonde en Duurzame Gebouwde Omgeving

20 april 2021 Gezonde & Duurzame Gebouwde Omgeving

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Sven Evertz. Ik woon in Zuid-Limburg, ben vader van twee kinderen en sinds de eerste Covid-19 lockdown ook nog het baasje van een jonge labrador. De thema’s milieu en gezondheid hebben altijd mijn interesse gehad. Na mijn studie aan de Universiteit van Maastricht en promotie aan het Uni-Klinikum Aachen heb ik lang gewerkt als Medisch Milieukundige in het domein van de publieke gezondheid. In 2014 heb ik de overgestapt gemaakt naar de ingenieurswereld, waar het onderwerp gezondheid niet alleen veel uitdagingen kent, maar ook unieke mogelijkheden biedt.

Waar werk je en in welke functie?

Bij ingenieurs- en adviesbureau Antea Group ben ik als senior adviseur Gezondheid & Veiligheid dagelijks bezig met het slaan van de brug tussen de wereld van de gezondheid en die van het ingenieurswerk. Dat is uitdagend en afwisselend werk. Van risico-inventarisatie op procesniveau, een omgevings- en gezondheidsmonitor bij grote saneringsoperaties, tot innovatieve ontwikkelingen als een ‘leefbaarheidsthermometer’ voor stedelijk gebied of een integraal gezondheidsconcept voor gebouwen. Projecten waarin technische kennis samenkomt met de waarde van gezondheid voor mens en omgeving.

Waarom ben je brancheambassadeur voor het programma de Gezonde en Duurzame Gebouwde Omgeving geworden?

Samen de wereld elke dag een stukje mooier maken, is het uitgangspunt bij Antea Group. Naast zorg voor het milieu en alles wat daarin leeft, vormen gezondheid en welbevinden van de mens een onmisbaar onderdeel. In alles waar onze ingenieurs en adviseurs een bijdrage leveren, creëren we te allen tijde gezondheidswaarde voor de mens.   

Mijn visie is dat dit nóg sterker centraal kan worden gezet. Namelijk vanuit de vraag hoe we het bedrijfsmodel van de ingenieursbranche – traditiegetrouw gericht op innovatie vanuit technische kennis en kunde – op bestendige wijze kunnen integreren met het maatschappelijke gezondheidsmodel, wat zich juist baseert op menselijke beleving en behoeften aan technische ondersteuning daarbij.

NLIngenieurs biedt hét platform om in gezamenlijkheid hieraan invulling te geven. Het programma ‘Gezonde en Duurzaam gebouwde omgeving’ richt zich op de omgeving waar mensen het grootste deel van hun leven vertoeven. Binnen dit programma ga ik graag met de andere deelnemers aan de slag om de gezondheid van de mens centraal te stellen in het werk van de ingenieursbranche!

×

Aanmelden nieuwsbrief