afbeelding voor post: Even voorstellen…  Willem Koenen, nieuw bestuurslid JongNLingenieurs

Even voorstellen…  Willem Koenen, nieuw bestuurslid JongNLingenieurs

2 september 2021

 

Ik ben Willem Koenen en woon op dit moment in Rotterdam. Tijdens mijn Bachelor Bouwkunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heb ik bij verschillende bedrijven stage gelopen. Zo kreeg ik de kans om aan het ingenieursvak te ruiken bij Defensie, toen nog via DHV. In mijn Master Building Technology aan de TUDelft heb ik meer geleerd over de technische kant van architectuur. Na een jaar werken in Frankfurt am Main kwam het traineeship van Oosterhoff op mijn pad. Daar heb ik mij bezig gehouden met diverse onderwerpen: brandveiligheid, bouwfysica omgevingsmanagement, business development, integraal veiligheidsadvies en projectmanagement.

Werkt bij
Ik werk als bouwfysicus bij ABT dat onderdeel is van Oosterhoff. In deze rol probeer ik via elk project bij te dragen aan een betere wereld. ABT is een integraal adviesbureau met de focus op gebouwen in de gebouwde omgeving. Wij houden ons bezig met een aantal grote uitdagingen, zoals de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie. Alleen door integraal samen te werken kunnen wij voorbij onze eigen kaders kijken en zo de oplossingen van deze tijd bedenken. Dit komt tot zijn recht in de verschillende projecten van ABT.

Waarom JongNLingenieurs?
Ik ben lid geworden van het bestuur van JongNLingenieurs omdat ik vind dat jongeren ongeremd kunnen denken. Zij  hebben de ruimte om echt vernieuwend te zijn. Alleen moeten die jongeren elkaar wel vinden. Dat is wat JongNL zo belangrijk maakt. Daarnaast zet JongNLingenieurs de thema’s die belangrijk zijn voor de toekomst van de branche op de kaart. Juist JongNL kan een stem geven aan degenen die de toekomst zijn en die denken zonder beperkingen van aandeelhouders en KPI’s.

×

Aanmelden nieuwsbrief