“Laten we concreet aan de slag gaan met elkaar en de kansen benutten"

Guido Dekker per 1 november voorzitter jongNLingenieurs

4 november 2019

Guido Dekker is per 1 november jl. aangesteld als de nieuwe voorzitter van jongNLingenieurs, de jongerenvereniging binnen de branchevereniging Koninklijke NLingenieurs. Guido neemt daarbij de spreekwoordelijke hamer over van Erik Winde die de voorzittersfunctie twee jaar lang heeft vervuld. Erik is werkzaam als Adviseur Waterbouw bij architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco en blijft de (toekomstige) jongeren in de branche vertegenwoordigen als lid van de Raad van Advies bij InfraExperience, een ‘next level career event’ op 23 april 2020 in Rotterdam.

Guido Dekker is na afronding van zijn studies Bestuurs- en Organisatiewetenschap en Business Administration een periode werkzaam geweest bij online bank Knab. Begin dit jaar is hij in dienst getreden als organisatieontwikkelaar bij lidbureau Bureau de Bont. Daar focust hij zich binnen de ingenieursbranche onder andere op het verbeteren van samenwerking en het optimaliseren van processen. Dit met als doel om bij te dragen aan een succesvolle ontwikkeling van mensen en organisaties. In zijn rol als voorzitter jongNLingenieurs wil hij die lijn graag doorzetten.

Hij stelt dat de ingenieursbranche volop in ontwikkeling is en dat hij gelooft dat hierin een grote kans is weggelegd voor de jonge ingenieur. “Ik denk dat het daarom van belang is dat we als jonge ingenieurs de handen ineenslaan, gezamenlijk verdieping zoeken op specifieke thema’s en kennisgebieden en vooral ook in contact staan met young professionals van andere partijen binnen de bouwkolom. Hierdoor kunnen we het voortouw nemen in de kansen rondom innovatie, duurzaamheid en digitalisering en kunnen we zo een positieve impact hebben op de groei en ontwikkeling van de branche’’, licht Guido toe.  

Guido kijkt ernaar uit om zich in te zetten voor de jonge ingenieur en roept op: “Laten we concreet aan de slag gaan met elkaar en de kansen benutten. Wij als jongNLingenieurs bestuur doen dat het komende jaar onder andere door inspirerende activiteiten te organiseren en de aansluiting te zoeken met de jongeren werkzaam bij lidbureaus van Koninklijke NLingenieurs en jongerenverenigingen bij stakeholders. Maar we willen jou daarbij aanmoedigen om van je te laten horen. Ik sluit daarom af met de volgende oproep aan de jonge ingenieur: zoek ons en vooral ook elkaar op, deel jouw gave initiatieven en ideeën en pak daarmee de ruimte om onze branche een stapje verder te brengen! We komen graag met je in contact!

Heb je interesse om van gedachten te wisselen met jongNLingenieurs? Stuur een mail naar jongNLingenieurs@nlingenieurs.nl of neem contact op met een van de bestuursleden