In memoriam | Erelid ir. Tjebbe Tjebbes overleden

30 oktober 2018

Ons erelid en oud-directeur ABT Tjebbe Tjebbes is deze week overleden. Hij is 95 jaar geworden en was ruim 20 jaar erelid van Koninklijke NLingenieurs (voorheen ONRI). Met het overlijden van Tjebbe Tjebbes verliest de georganiseerde ingenieursbranche in Nederland één van de meest markante personen uit haar geschiedenis.

Hij kwam bij ABT op 1 mei 1955 jaar in dienst en ging met pensioen op 31 mei 1986. Hij was binnen ABT de ondernemer, had een vooruitstrevende blik op de wereld, en was tegelijkertijd zeer bescheiden. Die karaktereigenschappen zette hij ook in voor zijn vereniging en de sector.

Jarenlang was hij voorzitter van ONRI en zeer betrokken bij zijn vereniging en de branche. Hij spande zich met hart en ziel in zodat de ingenieursbureaus konden doen waar ze goed in zijn: het leefbaarder maken van de wereld waarin we leven. Een van de hoogtepunten in zijn periode als voorzitter was de totstandkoming van de algemene leveringsvoorwaarden voor de ingenieursbranche (nu bekend als de DNR).

Het erelidmaatschap werd door ONRI zeer selectief verstrekt. Tjebbe Tjebbes was dan ook iemand die uitzonderlijk betrokken was bij het wel en wee van zijn vereniging en de ingenieursbranche. Tot op hoge leeftijd lagen de vereniging, de sector en ingenieursbureau ABT hem na aan het hart. Hij bleef de ontwikkelingen volgen en waar mogelijk bleef bij bijdragen.

Tjebbe Tjebbes heeft in zijn bestuursperiode mede de basis gelegd voor de huidige organisatie Koninklijke NLingenieurs. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet, betrokkenheid en collegialiteit.

De afscheidsplechtigheid van Tjebbe heeft op dinsdag 23 oktober plaatsgevonden.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur,

Carla Moonen, voorzitter Koninklijke NLingenieurs

Jacolien Eijer, directeur  Koninklijke NLingenieurs