Inzenden kan tot 11 november 2019

Inschrijvingen De Vernufteling 2019 gestart

21 oktober 2019

De Vernufteling is al sinds 2015 een begrip binnen de ingenieursbranche. Koninklijke NLingenieurs reikt deze prestigieuze prijs uit onder haar leden, advies- en ingenieursbureau’s, die het meest innovatieve project inzenden. Het vernuft van de branche en van Nederland, De Vernufteling, is een project waar we allemaal trots op kunnen en mogen zijn. De uitreiking van De Vernufteling 2019 vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie op donderdag 30 januari 2020. 

De Vernufteling
De Vernufteling is de jaarlijkse prijs die Koninklijke NLingenieurs in samenwerking met vakblad De Ingenieur uitreikt aan het advies- of ingenieursbureau met meest vindingrijke project. Dat kan een technische oplossing zijn voor een maatschappelijk probleem als wateroverlast of een nieuwe manier om een gebouw energiezuinig te maken. Soms ontwikkelt een bureau een nieuwe techniek, vaak gaat het om een slimme combinatie van bestaande technieken. Doorslaggevend is of het project vernuft uitstraalt en economisch en maatschappelijk van belang is.

Doel Vernufteling
Het doel van de Vernufteling is het werk van advies- en ingenieursbureaus erkenning en bekendheid te geven. Techniek zit voor de meeste Nederlanders verstopt achter vanzelfsprekende verworvenheden als viaducten, waterzuivering of verwarming. De Vernufteling maakt deze zichtbaar. De winnaar kan rekenen op extra publiciteit en prestige.

Nomineer jouw project
Elk vernieuwend, technologisch geavanceerd of baanbrekend project met een duidelijke maatschappelijke relevantie kan worden ingezonden om in aanmerking te komen voor De Vernufteling. In aanmerking komen alleen projecten van leden van Koninklijke NLingenieurs.
Stuur je project(en) in vóór 11 november 2019 via: vernufteling@nlingenieurs.nl.
Lees meer over de criteria van De Vernufteling.

Jury
Uit alle inzendingen wordt in november een selectie gemaakt van de meest kansrijke projecten. Een vakjury kiest daar de winnaar van De Vernufteling 2019 uit. Daarnaast is er een publiekswinnaar via een online verkiezing in januari 2020. Houd onze website in de gaten voor de bekendmaking van de juryleden.