Uitreiking NENnovation Award tijdens World Standards Day

Jacolien Eijer jurylid NENnovation Award  2019

10 juli 2019

Jacolien Eijer

Voor maatschappelijk betrokken ondernemers met innovatieve concepten gericht op de toekomst, is het dé kans om hun projecten te tonen tijdens de 3e NENnovation Award 2019. De uitreiking van deze award vindt plaats tijdens World Standards Day, georganiseerd door NEN, op 11 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag. Jacolien Eijer heeft als voormalig programmamanager van Informatiedesk Standaarden Water (IDsW) een verleden in standaardiseren en neemt plaats in de jury.

Jacolien heeft destijds zelf ondervonden hoe een standaard een versneller van vernieuwing kan zijn, als je zorgt dat de standaard op tijd voorhanden is. Maar ze heeft ook kunnen ervaren hoe standaarden vooral veel discussie kunnen oproepen. Jacolien: “Normalisatie en innovatie gaan hand in hand. Dat klinkt mooi, maar dat zal niet altijd zo gevoeld worden. Normen en standaarden zitten net zo vaak vernieuwing in de weg. Het is een kunst om op tijd te zijn met je standaard en de juiste balans te vinden tussen gelijktrekken en voldoende ruimte laten. Als jurylid voor de NENnovation Award wil ik daar aandacht aan besteden. Tegelijk zijn normalisatie en standaardisatie een belangrijke katalysator voor vernieuwing op plekken waar een hele keten wil innoveren. Juist bij de energietransitie, het thema van de World Standards Day op 11 oktober, is die ketensamenwerking onontbeerlijk om de enorme opgave waar we voor staan te realiseren. Ik kijk uit naar standaarden die innovatie in de keten hebben kunnen versnellen.”

De jury selecteert de 3 beste inzendingen en nodigt de klanten en/of commissieleden uit voor een pitch op 18 september. Daarbij wordt een professionele videopitch opgenomen die op het hoofdpodium wordt getoond tijdens World Standards Day op 11 oktober.

Meer over de NENnovation Award vind je op de website van NEN.