afbeelding voor post: Kennismaken met… Christa Drolenga

Kennismaken met… Christa Drolenga

20 december 2021

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben, als dochter van een marineofficier, geboren in Den Helder waar ik tot mijn 11e heb gewoond. Ik ben dus opgegroeid met het vertrouwde licht van de Lange Jaap (Rijksmonumentale vuurtoren die nu op instorten staat) langs mijn slaapkamerraam, veel zon, zee en strand en altijd veel wind.

Na mijn jeugd in Zuid-Holland doorgebracht te hebben, ben ik na het VWO Bouwkunde gaan studeren aan de HTS in Utrecht. Omdat ik toen vond dat ik nog niets ‘echt’ kon, ben ik door gaan studeren in Eindhoven. Binnen twee jaar tijd ben ik afgestudeerd aan de TU Eindhoven. Mijn afstudeeronderzoek heb ik bij het laboratorium van akoestiek verricht. Door het spelen van een muziekinstrument vond ik de fysica van gebouwen en vooral de akoestiek in ruimten bijzonder interessant. Intussen woon ik samen met mijn zoon van 16 jaar in Naaldwijk, weer terug dichtbij de kust. In mijn vrije tijd loop ik veel hard, met name op het strand. Daar is het lekker uitwaaien en zijn er minder afsnijdmogelijkheden wat me dwingt om mijn kilometers te maken.

Waar werk je en in welke functie?

Inmiddels ben ik al 23 jaar werkzaam in de ingenieursbranche als bouwfysisch adviseur. Sinds 2019 vervul ik de rol van directeur bij HE adviseurs in Rotterdam, een installatietechnisch adviesbureau met zo’n 30 collega’s. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Dat is voor mij het uitgangspunt als directeur en adviseur. Mijn bouwfysische achtergrond combineer ik met mijn passie voor de gebouwde omgeving. Met gebouwen die comfortabel, gezond, veilig en prettig zijn. Gebouwen ontwerp je met en voor mensen. Deze menselijke maat is ook de basis voor mijn manier van leidinggeven en samenwerken. Ik ben persoonlijk betrokken, luister goed en reageer snel. Daarnaast helpen mijn organisatietalent en stressbestendigheid om ‘in control’ te zijn en plezier te beleven aan samenwerken. Een mooi project waar ik momenteel aan werk is het ontwerp van een internationale school. Door onze bouwfysische én installatietechnische samenwerking komen we tot een gezond én duurzaam klimaatconcept.

Waarom heb je de functie van bestuurslid op je genomen?

Toen mij de vacature van NLingenieurs voor een nieuw bestuurslid onder ogen kwam, heb ik na wat nachten slapen besloten te reageren. NLingenieurs kende ik uiteraard wel, maar ik denk dat er juist nu in de huidige tijd waarin de ingenieurswereld zo in beweging is er een belangrijke rol is weggelegd voor een branchevereniging. Een positieve bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie, niet alleen vanuit mijn werkveld, maar ook vanuit het bestuur van NLingenieurs, daar word ik enthousiast van en zet ik me graag voor in.

Wat wordt jouw unieke bijdrage in deze functie?

De menselijke maat is de basis voor mijn manier van leidinggeven en samenwerken. Ik hoop hiermee in het bestuur een prettige teamspeler te kunnen zijn waarbij ik vooral met een frisse blik een positief kritische inbreng kan hebben. Mijn aandachtgebied zal vooral liggen op de kleine en middelgrote bureaus binnen de vereniging. Daarnaast hoop ik als vrouw opererend in de ingenieurswereld een bijdrage te leveren in het vergroten van de diversiteit binnen de vereniging en het bestuur. In het jaarplan 2022 staat het thema ‘diversiteit en inclusie’ genoemd. Om hier verder invulling aan te geven ben ik betrokken bij de werkgroep die hiervoor opgestart is.

×

Aanmelden nieuwsbrief