afbeelding voor post: Kennismaken met… directeur Willemien Bosch

Kennismaken met… directeur Willemien Bosch

18 augustus 2022

Sinds 15 augustus is Willemien Bosch directeur van NLingenieurs. Zij brengt nieuwe perspectieven met zich mee. “Zaken lopen altijd anders dan je vooraf kunt bedenken. De beste oplossingen komen vaak uit verrassende hoek. Draagvlak is daarbij heel belangrijk.” Maak kennis met de Rotterdamse, ondernemende, sociaal ingestelde Willemien!

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Willemien Bosch. Ik woon met mijn partner en twee kinderen in Rotterdam. Ik houd van heel veel dingen; lezen, klussen, koken, wandelen, zeilen, skiën, kamperen, feesten… Het gezelschap is daarbij veel belangrijker dan de activiteit. Behalve met spelletjes, die win ik graag. Ik geef de voorkeur aan spontane ontmoetingen, wil niet te veel plannen. Naast mijn ondernemende geest heb ik ook behoefte aan rust en tijd voor mezelf. Zo ben ik deze zomer een paar dagen alleen gaan kamperen op de Veluwe.

Ik ben opgeleid tot architect aan de Technische Universiteit Delft. Als architect leer je op creatieve wijze de verbinding te maken tussen verschillende uitgangspunten en belangen en dat samen te brengen in een gebouw. Ik heb na een paar jaar ontwerpwerk gekozen voor (project)management rollen, maar in de kern ben ik nog steeds architect en is het verbinden wat mij drijft.

Waarom heb je de functie van directeur NLingenieurs op je genomen?

Er komt in deze functie voor mij veel samen: een relevante opgave waarmee ik me verbonden voel, een positie die bij me past en de mogelijkheid voor groei en ontwikkeling.

Ingenieurs hebben een grote rol in de grote maatschappelijke opgaven waar we voor staan. De innovatiekracht, creativiteit en wendbaarheid van de branche zijn nodig om de bouwsector nog meer in beweging te krijgen. We moeten versnellen en vernieuwen. Ingenieurs hebben daarin een voortrekkersrol en kunnen de brug slaan tussen kennis, ontwerp en uitvoering.

Met mijn kennis en ervaring ben ik in staat om de kracht en relevantie van de branche in deze tijd van grote transities onder de aandacht te brengen en daarvoor de juiste routes te vinden. Ik maak gemakkelijk verbinding door mijn positieve energie, relevante werkervaring en kennis en netwerk in de sector.

Directeur zijn van NLingenieurs is een mooie volgende stap in mijn loopbaan waarbij ik vanuit een nieuw perspectief met een frisse blik aan de duurzame ontwikkeling van de fysieke leefomgeving kan bijdragen.

Wat wil je bereiken in deze functie?

Ik kan me goed vinden in de sporen zoals omschreven in het meerjarenprogramma ‘Zichtbaar perspectief’. Dit geeft een heel mooi kader voor de komende jaren. Het programma borduurt voort op de ontwikkelingen die de afgelopen jaren zijn ingezet. De nadruk ligt op zichtbaarheid, verbinding, versnelling, verbreding en coalitievorming.

Ik wil in mijn eerste maanden met zo veel mogelijk leden en aanpalende organisaties kennismaken om met hun input deze doelstellingen verder vorm te geven en de juiste keuzes voor de agenda van de komende jaren te maken.

Wat is een bijzondere gebeurtenis voor jou geweest?

2009 was voor mij een jaar van verandering. Ik had ‘het geijkte pad’ van school naar studie naar een baan doorlopen en voelde de behoefte mijn horizon te verbreden. De recessie voorspelde niet veel goeds voor groeimogelijkheden binnen de Nederlandse bouwsector. Mijn partner en ik keken elkaar aan en dachten: “Is dit het moment om een huis te kopen of gaan we nog op avontuur?”. We besloten dat laatste te doen en vertrokken op de bonnefooi naar Vietnam.

Ruim vier jaar later, veel mooie ervaringen en twee kinderen rijker, kwamen we terug naar Nederland. Leven en werken in een andere omgeving en cultuur heeft mijn ogen geopend voor nieuwe perspectieven. Een van de dingen die ik heb meegenomen is dat zaken altijd anders lopen dan je vooraf kunt bedenken. De beste oplossingen komen vaak uit verrassende hoek en draagvlak is daarbij heel belangrijk.

×

Aanmelden nieuwsbrief