afbeelding voor post: Kennismaken met… Marieke van Oppen

Kennismaken met… Marieke van Oppen

2 juni 2022

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Marieke van Oppen. Ik ben opgegroeid in Wageningen en Zetten, verhuisde naar Den Haag en woon, sinds een uitstapje wonen en werken in Engeland, al 22 jaar onafgebroken in het Haagse. Ik heb lange tijd gewerkt als Theatermanager bij Omniversum. In die tijd ben ik getrouwd met Boris en we hebben drie kinderen gekregen: Lucas, Isa & Mirte. Om meer tijd thuis door te kunnen brengen ben ik in 2011 voor mijzelf begonnen en heb sindsdien bij veel bedrijven een bijdrage mogen leveren in verschillende functies. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en ben ik graag buiten. Ik wandel, fiets en breng veel tijd door in de tuin; schoffelend tussen de planten of zittend met een boek en een kop koffie. Naast deze activiteiten houd ik erg van koken. Al schiet het er soms bij in, ik kan ontzettend genieten van een tafel met vrienden, samen eten en een glas wijn drinken.

Wat doe je voor Koninklijke NLingenieurs?

Ik neem tijdelijk de functie waar van Manager Verenigingszaken. De start bij een nieuwe opdracht is altijd even wennen. Het is aftasten hoe dingen gaan en geregeld zijn, maar dat maakt het ook heel leuk. Als Manager Verenigingszaken zit je als een spin in het web in de organisatie. Veel onderwerpen, veel acties, veel leden en dus veel informatie. De branche van advies- en ingenieursbureaus is nieuw voor me, maar het is fijn onderdeel te zijn van een vereniging die krachten bundelt voor meer impact op een toekomstbestendige leefomgeving. Het zijn uiteindelijk de mensen die het bedrijf maken en het blijft prachtig om te zien hoe dat bij ieder bedrijf weer anders tot uiting komt.

Wat wordt jouw unieke bijdrage in deze functie?

Ik ga de plannen en ideeën die er zijn, omzetten in kennissessies en bijeenkomsten voor netwerken en kennisoverdracht. Van elkaar kunnen we leren en samen staan we sterk. Daarnaast zie ik graag aan het einde van mijn periode bij Koninklijke NLingenieurs dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan de basis voor verdere groei van de vereniging en haar ledenbestand.