Kennismaken met… programmamanager Esther Snepvangers
Esther Snepvangers is onze nieuwe programmamanager Klimaatadaptatie en Energietransitie. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord is de passie van deze Randstedeling. Energie krijgt zij van projecten waarin echt samengewerkt wordt. Zij vindt het fijn als iets tast- en meetbaar is zoals bij klimaatadaptatie; je kunt de omgeving er letterlijk groener van zien worden. Maak kennis met Esther!
Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Esther Snepvangers, sinds april 2022 programmamanager Klimaatadaptatie en Energietransitie bij Koninklijke NLingenieurs. Samen met mijn vriend en mijn twee katten woon ik sinds mei 2021 in Utrecht na een paar jaar in Amsterdam te hebben gewoond. Mijn bachelor Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement heb ik in Utrecht gedaan en toen heb ik ook in Utrecht gewoond. Na mijn bachelor heb ik mijn master Global Business and Sustainability gedaan in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Leiden. Je kan dus wel zeggen dat ik een echte Randstedeling ben. 😉
Duurzaamheid in de breedste zin is mijn passie. Dat zie je ook terug in mijn hobby’s. Zo vind ik het heerlijk om te wandelen en ga ik dit jaar de Vierdaagse lopen in Nijmegen. Ook houd ik van tuinieren en hebben we het voor elkaar gekregen onze tuin van 2 bij 5 meter te ont-tegelen en klimaatadaptief te maken. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in alles wat met eten te maken heeft en onderzoek ik ook daarin wat de meest duurzame keuzes zijn.
Waar werk je en in welke functie?
Sinds anderhalf jaar werk ik bij TAUW als adviseur energietransitie. Het afgelopen jaar ben ik vooral bezig geweest met het opstellen en begeleiden van Transitievisies Warmte. Nu merk ik dat de vragen meer divers worden. Een mooie kans voor mezelf en het team om onze kennis en kunde verder te ontwikkelen. Naast energietransitie werk ik sinds dit jaar aan het thema klimaatadaptatie. In mijn werk zorg ik dus ook dat duurzaamheid centraal staat.
Energie krijg ik van projecten waarin we echt samenwerken, binnen het eigen team, maar ook met de opdrachtgever. Ik geloof dat je dan het beste resultaat krijgt. Daarbij vind ik het belangrijk dat iets tast- en meetbaar is zoals bij klimaatadaptatie; je kunt de omgeving er letterlijk groener van zien worden.
Waarom heb je de functie van programmamanager op je genomen?
In mijn werk als adviseur werk ik vooral aan de inhoud. Daarnaast vind ik het leuk om te organiseren en mijn vaardigheden als procesbegeleider verder te ontwikkelen. Deze functie laat me daarin groeien en sluit daarom perfect aan bij het werk dat ik doe als adviseur. Ook vind ik het leuk dat ik via Koninklijke NLingenieurs aan de voorkant van ontwikkelingen sta en samen met de brancheambassadeurs een duidelijke stem naar buiten kan zijn.
Wat wil je bereiken/wordt jouw unieke bijdrage in deze functie?
Als programmamanager streef ik ernaar samen met de brancheambassadeurs de kennis van onze leden te vergroten, de leden een netwerk te bieden waarin zij elkaar makkelijk kunnen vinden en een stem te zijn naar de buitenwereld. Als adviseurs hebben we zoveel kennis in huis en staan we bij een heleboel transities aan de voorkant. Onze kennis en ervaring kunnen we inzetten om de verschillende duurzame transities te versnellen. Want versnellen, dat moeten we. Daar spreek ik me graag voor uit!