afbeelding voor post: Kennismaken met… Sebastiaan Tiemessen 

Kennismaken met… Sebastiaan Tiemessen 

23 september 2022

Sebastiaan is sinds april dit jaar bestuurslid van JongNLingenieurs. Als organisatieontwikkelaar bij BdB Groep kijkt hij met een andere bril naar de uitdagingen die er zijn dan de andere bestuursleden. “Als jonge ingenieurs kunnen wij een waardevolle en verfrissende bijdrage aan de sector leveren. Wij organiseren themagerichte activiteiten die bijdragen aan het versterken van de kennisdeling en zichtbaarheid.” Maak kennis met Sebastiaan!  

Kun je jezelf even voorstellen? 

Ik ben Sebastiaan Tiemessen, 27 jaar jong. Na mijn studie in Utrecht ben ik hier blijven plakken. Ik woon dus nog steeds in het hart van het land. Ik ben graag buiten actief en ben daarom veel op het hockeyveld of op mijn racefiets te vinden. Daarnaast ga ik ook graag in de winter naar de bergen om te skiën of te hiken. Na het afronden van mijn studies op het gebied van Organisatie- en Bestuurskunde ben ik in 2021 aan de slag gegaan bij BdB Groep als Organisatieontwikkelaar.  

Waar werk je en in welke functie? 

Bij BdB Groep mag ik als Organisatieontwikkelaar diverse relaties binnen de brede bouw- en infrasector ondersteunen bij het versterken van de bedrijfsvoering en de ontwikkeling van de organisatie én mensen. Ik ben onder andere actief op het gebied van kwaliteitsmanagement, strategie, coaching en training geven. Juist de combinatie tussen structuur en mens trekt mij enorm aan. Ik krijg er energie van als het lukt om het samen elke keer een beetje beter te doen.  

Waarom heb je de functie van bestuurslid JongNL op je genomen?

Sinds april 2022 ben ik bestuurslid bij JongNLingenieurs. Via een collega werd ik gewezen op de vacature nadat hij zelf 2 jaar lang bestuurslid is geweest. Naast mijn huidige werk lever ik graag een bijdrage aan het versterken van de sector. Gezien mijn achtergrond en huidige werk kijk ik net met een andere bril naar de sector en Jong NLingenieurs dan de andere bestuursleden. Juist die diverse combinatie maakt wat mij betreft dat wij, themagericht, vanuit het perspectief van de jonge ingenieurs een waardevolle en verfrissende bijdrage aan de sector kunnen leveren. 

Wat wil je bereiken in deze functie?

Samen met andere Young Professionals wil ik onszelf verder op de kaart zetten door te laten zien dat door een verfrissende blik uitdagingen aangepakt kunnen worden om zo het verschil te maken. Dit doen we door themagerichte activiteiten te organiseren die bijdragen aan het versterken van de kennisdeling en zichtbaarheid. 

×

Aanmelden nieuwsbrief