afbeelding voor post: Kennismaken met Tara Kinneging

Kennismaken met Tara Kinneging

29 maart 2022

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Tara Kinneging, 27 jaar oud en sinds ruim 3 jaar werkzaam bij Witteveen+Bos. Na mijn studententijd in Enschede en Stavanger (Noorwegen) te hebben doorgebracht woon ik nu in de mooiste stad achter de duinen: Den Haag! Ik geniet na werktijd graag van lange wandelingen op het strand of ben met vrienden in één van de vele leuke restaurantjes te vinden. Ik heb eerst een Bachelor in Industrial Design afgerond en me vervolgens op de Master Civil Engineering and Management gericht, met een focus op Construction Management.

Waar werk je en in welke functie?

Na mijn afstudeeropdracht op het gebied van documentatie van ontwerpkeuzes bij Witteveen+Bos te hebben uitgevoerd ben ik hier in januari 2019 aan het werk gegaan. Witteveen+Bos is een ingenieursbureau dat projecten uitvoert op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Hierbij adviseren we aannemers, de Rijksoverheid, provincies, gemeenten, energie- en drinkwaterbedrijven, waterschappen en spoor- en havenautoriteiten. De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn daarbij een inspirerende leidraad om samen met stakeholders bij te dragen aan sociale, ecologische en economische vooruitgang. Ik werk op het gebied van technisch management en procescoördinatie aan grote, complexe infrastructuurprojecten zoals de A27/A12 Ring Utrecht en het Programma Bruggen en Kademuren Amsterdam. Ik zie het als een uitdagende puzzel om in projecten diverse disciplines integraal bij elkaar te brengen in proces en ontwerp.

Waarom heb je de functie van bestuurslid van JongNLingenieurs op je genomen?

Sinds november 2021 ben ik bestuurslid bij JongNLingenieurs waarbij ik samen met andere jonge ingenieurs verder richting wil geven aan onze sector. Ik krijg er veel energie van om met een hecht team een geslaagd evenement te organiseren waarbij je direct effect van je inspanningen en plannen ziet. En om met elkaar ideeën uit te wisselen over belangrijke thema’s, een visie te vormen én anderen daarin een stem te geven. Het bestuur van JongNLingenieurs leek me hier de perfecte plek voor en een mooie uitdaging om naast mijn projectwerkzaamheden op te pakken.

Wat wil je bereiken in deze functie?

Ik zie ons jonge ingenieurs als de toekomst, wij kunnen nu richting geven aan de sector voor de komende jaren op thema’s als duurzaamheid, mobiliteit en maatschappelijke impact. Door het organiseren van gave activiteiten en het uitwerken van onze visie hoop ik bij te dragen aan het verbinden en inspireren van de nieuwe generatie ingenieurs op inhoud en thema's als diversiteit, inclusiviteit en shared impact. Ik denk dat we als jonge ingenieurs niet alleen van elkaar kunnen leren wat betreft inhoudelijke werkzaamheden binnen de sector, maar ook juist op deze aspecten.

×

Aanmelden nieuwsbrief