afbeelding voor post: Maak kennis met... Donald Bezemer, lid Strategische adviesraad

Maak kennis met... Donald Bezemer, lid Strategische adviesraad

12 oktober 2021

Ik ben een levensgenieter van bijna 60 jaar. Ik ben getrouwd met de liefde van m’n leven: Leoniek. We hebben 3 volwassen dochters en 1 volwassen zoon. Daarnaast word ik op dit moment van schrijven opa van onze eerste kleindochter. Als heerlijk tijdverdrijf houd ik enorm van koken in combinatie met een mooi glas wijn. Reizen en ontmoeten van andere culturen naar onontgonnen gebieden als o.a. Togo, Benin, Senegal, Ethiopië en India doe ik heel graag. Op sportief gebied is golf mijn grote passie. Ik ben wekelijks op de baan te vinden, weer of geen weer. We wonen in het Bourgondische stadje Bergen op Zoom in Noord-Brabant, waar tevens onze Kantoorvilla de Pastorie als standplaats van ons bedrijf is gevestigd.

Waar werk je en in welke functie?

Ik kom van origine uit de installatiewereld. Na mijn HTS-studie ben ik terechtgekomen bij een landelijke installateur. Later ben ik als directeur een divisie van een Europese installateur gaan leiden. Na enkele jaren deze rol te hebben vervuld, heb ik samen met twee partners mijn eigen bedrijf opgestart: DON Bureau met ca. 40 collega’s. DON Bureau is een nichemarktspeler, werkzaam binnen het publieke domein voor o.a. Rijkswaterstaat, Vlaams Gewest, provincies, gemeenten en waterschappen.  We zijn gespecialiseerd in Tunnelveiligheid en aansturing van tunnels, bruggen en sluizen. Daarnaast zijn we voorloper als het gaat over het ontwikkelen en implementeren van assetmanagement-processen bij overheden. De laatste jaren ontwikkelen we methodieken om op praktische wijze klimaatadaptatie, energietransitie en circulariteit binnen overheden meer vorm te geven.

Waarom ben je lid geworden van de Strategische adviesraad?

De nichemarktspelers (MKB) zijn enorm belangrijk om de diverse opgaven (klimaatverandering, energietransitie, gekwalificeerd personeel, veroudering infrastructuur, wooncrisis, Corona, etc. ) het hoofd te bieden. Ik geloof in een gezamenlijke aanpak waarbij mijn inbreng als vertegenwoordiger van het MKB richting de Strategische adviesraad een mooie en belangrijke bijdrage gaat leveren. Daarnaast geloof ik in ‘de kracht van enthousiasme’. We kunnen elke hiërarchische organisatie als een ideale vorm beschouwen, maar als er geen energie en enthousiasme aanwezig is, dan kan het leiden van zo’n organisatie een lijdensweg worden.

Wat wordt jouw bijdrage in deze functie?

Beheer van de openbare ruimte, gerelateerd aan de klimaatveranderingen, energietransitie en de economische circulariteit, krijgt steeds meer aandacht. Deze opgaven hebben aandacht nodig, dat  zie ik ook als medebestuurslid van de Leerstoel Managing Public Space. Daarnaast gaat mijn bijdrage toegespitst worden op de verouderende en verontrustende situatie van onze infrastructuur. Het rapport van de Bouwagenda ‘Landelijk prognoserapport civiele infrastructuur’ van Arie Bleijenberg geeft een zeer verontrustend beeld. Hierin kan de raad met o.a. mijn bijdrage een belangrijke rol blijven spelen.

×

Aanmelden nieuwsbrief