“Als brancheambassadeur is mijn belangrijkste uitdaging om te verbinden en om aan te jagen."

Martijn Koop aangesteld als brancheambassadeur Energietransitie

20 augustus 2019

Het programma Energietransitie van Koninklijke NLingenieurs is qua bezetting bijna op volle sterkte. Vorige week heeft Martijn Koop, senior-adviseur en manager Team Energy bij ingenieurs- en adviesbureau DWA, toegezegd om zich in te zetten als brancheambassadeur voor het programma Energietransitie.  

“Als brancheambassadeur is mijn belangrijkste uitdaging om te verbinden en om aan te jagen. Samen weten we en kunnen we zoveel meer dan ieder voor zich! In het dagelijks leven houd ik me bij ingenieurs- en adviesbureau DWA bezig met de verduurzaming van de gebouwde omgeving. In de transitie naar ‘aardgasvrij’ is er nog ontzettend veel werk te verrichten. Als branche kunnen we zoveel betekenen als we veelvuldig en slim samenwerken. Als bureaus onderling, én met partners buiten de branche.

Ik zie een uitdaging in de aard en de omvang van de transitie en ik zie een uitdaging in de vertaalslag van beleid naar techniek en andersom. Wat daarbij helpt, is mijn sociale achtergrond. ‘Waarom doen mensen wat ze doen?’ is een vraag die mij eindeloos fascineert; of het nu gaat om hooggeschoolde ‘techneuten’, politici en beleidsmakers of over gebouweigenaren in Nederland die de komende jaren veel over zich heen gaan krijgen. Ik vind het belangrijk dat we elkaar verstaan. De relevantie van de ingenieursbranche voor de energietransitie vinden we vanzelfsprekend. Toch blijkt in de praktijk niet iedereen dat zo te zien. Ik heb altijd geleerd dat dat doorgaans niet ligt aan de ontvanger van de boodschap, maar meestal aan de afzender. Kortom: nog veel werk te verzetten!”

Martijn is als derde brancheambassadeur toegevoegd aan het team Energietransitie naast Ton Berendsen, werkzaam bij Fugro, en Eveline Buter, werkzaam bij Witteveen+Bos. Een vierde brancheambassadeur voor het programma wordt nog gezocht. 

Heb je interesse en wil je meer weten? Bekijk de vacature of neem vrijblijvend contact op met programmamanager Jetze Visser: 06-13969420 of jetze.visser@nlingenieurs.nl.