afbeelding voor post: Een nieuwe DNR?

Een nieuwe DNR?

11 november 2021

Momenteel werken we als vereniging aan een actualisatie van onze branchevoorwaarden, De Nieuwe Regeling (DNR2011). Dat doen we met een schrijfgroep samen met andere branches en organisaties.

In de kennissessie van 4 november heeft Arnoud Willemsen vanuit het verenigingsbureau uitgelegd waarom we graag nieuwe voorwaarden willen en hoe het proces verloopt. De volgende spreker Desirée van Laerhoven van inkoopsamenwerking Bizob gaf haar visie en de aandachtspunten vanuit opdrachtgeversperspectief. Tot slot is Hub Keulen van inkoopnetwerk Nevi vooral ingegaan op het paritaire aspect van deze ‘Nieuwe DNR’. In de wet ligt sinds een aantal jaren besloten dat wanneer er paritaire voorwaarden zijn, deze door de hele sector moeten worden gebruikt.

Het zal nog een hele klus worden om met de verschillende partijen te komen tot een nieuwe set voorwaarden. Maar mocht dat lukken dan is het mogelijk zo dat alle opdrachtgevers deze zullen moeten gebruiken. Dat zou een enorm winstpunt zijn ten opzichte van de letterlijk tientallen verschillende (varianten van) inkoopvoorwaarden die er nu zijn.

Vragen of opmerkingen, neem contact op met Arnoud Willemsen via arnoud.willemsen@nlingenieurs.nl 

×

Aanmelden nieuwsbrief