Deltaplan klimaat: concrete maatregelen voor de toekomst van onze kinderen

26 februari 2019

Een oproep van een medewerker van eén van onze leden. Eentje die wij onderschrijven. Pol Tummers van Arcadis roept medewerkers van onze leden op om zijn petitie te tekenen. 

Net als jullie ben ik ingenieur. Ik werk als omgevingsmanager namens Arcadis aan dijkversterking in Limburg. Hoewel ik mijn werk erg mooi, relevant en uitdagend vind, toch knaagt er iets van binnen. En als ik dan al die jongeren op het Malieveld zie demonstreren voor een toekomstbestendiger klimaatbeleid, komt het besef: niet alleen zij moeten wat doen!

Van mijn vader, huisarts, leerde ik dat als iemand ziek is, je symptomen kunt bestrijden, maar boven alles de oorzaak moet weg nemen. Ik heb nu het gevoel dat ik alleen het eerste doe, alléén symptoombestrijding. Door dijken te verhogen en keringen te versterken, zorgen we er als ingenieurs voor dat mensen droog en veilig blijven. Dat is goed en nuttig. Maar de oorzaak, daar doe ik te weinig aan. Dat knaagt als ingenieur, maar zeker ook als bezorgde vader. Is het niet tijd dat we als Nederland écht aan de bak gaan?

Wij, ingenieurs in alle vakgebieden, werken dagelijks aan de wereld om ons heen. Zo maken wij de wereld veiliger, beter en sterker. Hoe zorgen we dat die wereld ook op de lange termijn veilig, goed en sterk is?

Graag wil ik daarom, als collega ingenieur, jullie oproepen om samen als één beroepsgroep onze stem te laten horen. Eén duidelijke boodschap aan de maatschappij en de politiek dat wij ons, net als de jeugd, zorgen maken. Omdat wij uiteindelijk het stokje aan hen zullen over dragen.

Enkele van de grote ingenieursbureaus hanteren de volgende slogans, herkennen jullie deze? Laat ze dan geen loze beloftes zijn!

  • Improving quality of life
  • Enhancing society together
  • Wij ontwerpen en ontwikkelen de samenlevingen en steden van de toekomst
  • Understanding today, improving tomorrow
  • Duurzame oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd

Vul je gegevens in op deze lijst en laat ons als ingenieurs een duidelijke boodschap uitspreken

Bekijk hier zijn oproep op de website van Arcadis.