afbeelding voor post: Pleidooi - De crisis uit investeren met toekomstbestendige woningbouw!

Pleidooi - De crisis uit investeren met toekomstbestendige woningbouw!

18 juni 2020 Digitalisering

 

Bestuursvoorzitter Koninklijke NLingenieurs Carla Moonen, heeft vandaag (18 juni 2020) de branchevereniging vertegenwoordigd tijdens de overhandiging van het pleidooi: 'De crisis uit investeren met toekomstbestendige woningbouw!'

Om 11.30 uur is in Nieuwspoort het pleidooi overhandigd aan Tweede Kamerleden Carla Dik-Faber (CU), Jessica van Eijs (D66), Daniël Koerhuis (VVD), Julius Terpstra (CDA), Henk Nijboer (PvdA), Paul Smeulders (GroenLinks).

De woningbouwalliantie 

18 partijen vormen, waaronder Bouwend Nederland, BNA, Stedennetwerk G40, Techniek Nederland, Aedes en Koninklijke NLingenieurs vormen de woningbouwalliantie. Het pleidooi roept het Rijk op, om samen met de alliantie de handen ineen te slaan en de woningbouw te benutten om de Nederlandse economie en ons woon- en leefklimaat een forse impuls te geven. De behoefte aan betaalbare, duurzame en comfortabele woningen is groot. Bouwen, bouwen, bouwen is daarom het credo. Nu kunnen we het momentum, deze crisis, benutten om dit slim, efficiënt en duurzaam aan te pakken.

Duurzaamheid 

In de overleggen die er in aanloop naar de opmaak van het pleidooi waren, hebben BNA en Koninklijke NLingenieurs specifiek ingezet op duurzaamheid. Nieuwe woonwijken en gebieden moeten werkelijk toekomstbestendig worden, door slimme, duurzame gebiedsontwikkeling met ruimtelijke kwaliteit en innovatie in de woningbouw. Dit betekent niet alleen bestaande gebieden herontwikkelen (‘nieuw voor oud’), maar ook nieuwe gebieden tot ontwikkeling brengen die energieneutraliteit als uitgangspunt hebben, waar de bereikbaarheid met hoogwaardig OV en de fiets optimaal is geregeld, die klimaatadaptief, natuurinclusief en zo veel mogelijk circulair worden ontwikkeld. 

Lees hier het volledige pleidooi 

Pleidooi - De crisis uit investeren met toekomstbestendige woningbouw!

 

×

Aanmelden nieuwsbrief