Veranderen vraagt lef

afbeelding voor post: Publicatie Veranderen vraagt lef zet beweging in gang

Publicatie Veranderen vraagt lef zet beweging in gang

17 februari 2023

Op 16 februari overhandigde directeur Willemien Bosch de NLingenieurs' publicatie Veranderen vraagt lef aan opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Aansluitend zijn we in drie groepen samen met de branche in gesprek gegaan over de opgenomen aanbevelingen uit de publicatie. Het document geeft een aanzet voor een nieuwe manier van denken en handelen van de ingenieursbranche om de beweging naar een duurzamere en gezondere samenleving te versnellen. De urgentie van de boodschap om met lef de weg vrij te maken voor verandering werd door de aanwezigen gevoeld. De gesprekken boden mooie aanknopingspunten en invalshoeken om de beweging verder te brengen.  


Voorzitter Carla Moonen gaf in haar speech aan dat dit niet de eerste, maar de tweede publicatie is die NLingenieurs uitbrengt. Onder voorzitterschap van Ed Nijpels is namelijk eerder de publicatie 'De angst voorbij' uitgegeven over het klimaat. Carla: "We bestaan inmiddels 105 jaar en laten steeds meer van ons horen. De opmars van de ingenieursbranche is gaande. We worden uitgenodigd aan de gesprekstafels die er toe doen. Alle aanwezigen hier zijn onderdeel van de beweging." Directeur Willemien Bosch sloot daarop aan: "Het gebeurt al. De gesprekken die we nu voeren brengen ons dichter bij een duurzame en gezonde leefomgeving."

In de gesprekken kwam naast het technische vernuft van de branche vooral het belang van samenwerking aan bod. Het is daarvoor van belang dat we werken met een gezamenlijk doel op het vizier, dat we elkaars behoeften en perspectieven begrijpen en reflecteren op onze eigen rol. Er zijn mooie voorbeelden gedeeld van projecten waarin dit goed gaat en er is gesproken over mogelijkheden voor verbetering.  

Beweging is essentieel omdat we merken dat Nederland vastloopt in het realiseren van de vele opgaven. Wij dagen alle betrokken partijen uit om mee te doen en de weg vrij te maken voor verandering. We kunnen dit alleen doen door kennis, ervaringen en ideeën met elkaar te delen. Kom je belemmeringen tegen die verduurzaming in de weg zitten? Laat van je horen. Deel je ideeën. Houd elkaar scherp. Doe mee met de Beweging! 

Download de publicatie Veranderen vraagt lef.

Wil je een gedrukt exemplaar ontvangen? We hebben een kleine oplage beschikbaar, gedrukt op 100% gerecycled papier. Mail naar info@nlingenieurs.nl met je contactgegevens. 

×

Aanmelden nieuwsbrief